Veliku ljubav nikada nisu krili! Đorđe Balašević je ovu pesmu posvetio voljenoj Olji!

Autor:

Zabava

19.02.2021

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o njihovoj ljubavi godinama se pretvorila u legendu, naširoko poznatu na prostorima bivše Jugoslavije

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Đorđe Balašević

Čitavog života čuveni Panonski mornar voleo je jednu ženu – njegovu Oliveru, a priča o njihovoj ljubavi godinama se pretvorila u legendu, naširoko poznatu na prostorima bivše Jugoslavije.

U vreme dok je Olivera Balašević, studirala i živela u domu on je, kako je on svojevremeno govorio, pod njenim prozorom često je pevao, a veliku ljubav nisu krili, od tada do danas. Ipak, bilo je na početku nekih pokušaja uticaja sa spoljne strane, kako je Đole to šeretski objašnjavao.

Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka… Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.” Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča…

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe Balašević

-  Majka je veoma teško emotivno proživljavala što odlazim u Novi Sad i što ću biti sama, čak mi je predlagala da nađem nekog momčića. Imala sam cimerku Vesnu iz Čačka. Upoznala sam mnogo ljudi sa kojima sam i danas u kontaktu - rekla je Olja Balašević u jednom intervjuu.

Uskoro se u njenom životu pojavio i momčić, tada već poznati kantautor sa Salajke, a njen studentski život Đorđe Balašević slio je u pesmu “Provincijalka”.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading