OTKRIVAMO Ovo su poslednje Džejove reči: Deco, idem da prilegnem, čekajte me da ručamo!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

11.12.2020

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga!

RepublikaFoto: printscreen/radasam
Džej

Idem malo da prilegnem. Kad ustanem, čekajte me da ručamo, bile su poslednje reči legendarnog Džeja Ramadanovskog, koji je preminuo u 57. godini od posledica srčanog udara. Ćerka najvećeg dorćolskog boema Marija Ramadanovski progovorila je o poslednjim satima, koje je provela sa tatom, pre nego što je iznenada preminuo.

Kako Srpski telegraf saznaje, ona je objasnila da tog dana ništa nije nagoveštavalo da je to poslednje poslepodne koje će provesti s njim.

RepublikaFoto: Tanjug
Džej

- Svi smo sedeli u dnevnoj sobi i najnormalnije razgovarali. Nisam ni pomišljala da će to biti poslednji put da svi zajedno sedimo. Tata je u jednom trenutku rekao da će da ode u sobu da bi se malo odmorio i samo je odšetao. Rekao je: "Idem malo da prilegnem. Čekajte me da ustanem, pa da svi zajedno sednemo i ručamo", ispričala je Marija i dodala:

- Sledeće čega se sećam jeste da smo ušli u sobu i videli da još nije ustao. Tada smo prišli i shvatili da ne diše. Napustio nas je zauvek.

Ušla sam u sobu i videla da tata nije ustao. Tada smo saznali da ne diše i da nas je zauvek napustio

Osim sa ćerkama i unučićima, folker je poslednje dane života proveo i u društvu menadžerke Andrijane, koja mu je dugogodišnji prijatelj. Ona za Srpski telegraf kaže da ga je u više navrata opominjala da treba da povede računa o zdravlju i sluša lekare iz Austrije koji su ga svakodnevno savetovali.

RepublikaFoto: printscreen/youtube
Džej

- Džej je uvek bio vrcav, pa je i sam govorio da ne vodi računa o zdravlju. Više puta sam mu skretala pažnju na to da mora da se hrani zdravije jer je imao operaciju na srcu. Jeo je dosta nezdrave hrane i svaki višak kilograma bio je pretnja za njegov organizam. Poslušao bi nas s vremena na vreme, ali bi se brzo vratio na stare navike. Imao je dobru moć ubeđivanja, pa nismo mogli previše oko toga da mu se zameramo. Uvek je živeo kako je hteo i prihvatao je odgovornost za stanje u kom se nalazio - rekla je Andrijana za naš list i dodala da ne može da se oporavi od tuge koju oseća zbog odlaska pevača:

 

 

 

- Ovo je veliki gubitak za sve nas. Ovo podnosim kao da mi je Džej bio član porodice, a ne samo prijatelj i saradnik. Jasno mi je već sada da je postao legenda koja će uvek da živi. Sa svojim pesmama je ušao u istoriju, a još više zbog dobrote, koju je nesebično delio sa svima.

 

RepublikaFoto: printscreen/youtube

Na sahrani Džeja dron i video-bim

Džejova ćerka Marija objavila je na Instagram profilu da će u čast preminulog pevača narodne muzike, a njenog oca Džeja Ramadanovskog 11. decembra u 20 časova biti postavljen video-bim na uglu Jevrejske i Dušanove ulice. Biće prikazan specijalno pripremljen materijal o Džeju sa detaljima iz njegovog života, stvaralašvu i raznim anegdotama, a vrteće se i inserti s njegovih koncerata i druženja s kolegama.

 

 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/

Majka ga nijednom nije posetila u domu, pa se na Tašu pojavila sa cvećem u rukama

U moru koncerata i nastupa koje je Džej za života napravio, najemotivniji mu je uvek bio onaj koji je 13. septembra 1991. održao na Tašmajdanu, na kom se pojavila njegova majka Barija Ramadanovski, s kojom je tada izgladio odnose.

- Koncert na Tašmajdanu za mene je bio najemotivniji dosad. Tada se moja keva pojavila sa cvećem u rukama, koje je sadila u svojoj bašti. Ona generalno nije volela da dolazi na koncerte, jednostavno je bila takva žena. Zato mi je koncert na kom se pojavila ostao u posebnom sećanju. Bilo mi je drago što vidim kevu zato što me ona nijednom nije posetila dok sam bio u domu, samo ćale. Sestre su uvek više vremena provodile s njom, a ja sa tatom. To je za mene bio poseban trenutak - rekao je jednom prilikom Džej.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading