ZA SVE OBOŽAVAOCE VIOLINE! Večeras na "Osmom Strings festivalu" nastupa jedan od naših najpoznatijih violinista Dušan Panajotović!

Autor:

Zabava

12.09.2020

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras ćemo imati prilike da čujem našeg poznatog violinistu Dušana Panajotovića uz klavirsku pratnju sjajnog Igora Draževića.

Foto: Republika.rs
Dušan Panajtović

Ovi vrsni muzičari večeras izvoditi Betovenovu violinsku sonatu u De duru, op. 12. br. 1, a takodje  će nastupiti i naši ugledni muzičari i pedagozi, dugogodišnji predavači na Stringsu violinista Goran Kentera i kontrabasista Ljubinko Lazić, kao i mlada studentkinja violončela na novosadskoj Akademiji umetnosti Nađa Stevanović.

 Dušan Panajotović je student završne godine doktorskih studija na smeru izvođačke umetnosti u klasi redovnog profesora Gordane Matijević-Nedeljković, odsek violina na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je angažovan i kao asistent na gudačkoj katedri. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Od kojih se izdvajaju: prva nagrada na III International Danube Instrumental Competition u Nemačkoj u Ulmu, nagrada Yamaha, specijalna nagrada na takmičenju Ohridski biseri u Makedoniji u vidu stipendije za dalje usavršavanje na Schoole of Music & Dance, College of Creative Arts Državnog univerziteta San Franciska, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Summit music Festival u Španiji. Nagrada za najboljeg mladog umetnika Srbije koju dodeljuje udruženje muzičkih umetnika Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading