UŽIVAJTE JOŠ DANAS, JER OD SUTRA... Stiže VELIKA promena vremena: Temperature u padu, moguć i sneg?!

Autor:

Vesti

15.04.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prolaska fronta, temperature će značajno pasti, a vetar će biti pojačan, skrećući na severni i severozapadni pravac.

UŽIVAJTE JOŠ DANAS, JER OD SUTRA... Stiže VELIKA promena vremena: Temperature u padu, moguć i sneg?!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

I danas, kao i juče veoma toplo, jer nam sa Mediterana preko Apeninskog poluostrva stiže ovaj veoma topao vazduh. Jutarnja temperautra od 6 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 28 do 32.

Od utorka potpuni preokret

U utorak postepena promena vremena: pre podne pretežno sunčano, u drugom delu dana naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Od srede će biti osetno hladnije sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, dok će na planinama padati sneg.

Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama

Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), naredni dani donose značajan pad temperature i češće padavine. Trenutne temperature koje se kreću oko 30 stepeni, mogu pasti na svega 2 stepena Celzijusa.


Meteorolog Nevena Živanović ističe da će utorak biti prelazni dan, te da se očekuje naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom, prenosi Blic.

Nakon prolaska fronta, temperature će značajno pasti, a vetar će biti pojačan, skrećući na severni i severozapadni pravac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading