ŠOKANTNA PROGNOZA! Za vikend će upeći sunce kao usred leta, a onda TOTALNI OBRT 3. aprila!

Autor:

Vesti

26.03.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz kratkih rukava ponovo ćemo uskočiti u kapute.

ŠOKANTNA PROGNOZA! Za vikend će upeći sunce kao usred leta, a onda TOTALNI OBRT 3. aprila!

Foto: Shutterstock

Meteorolozi tvrde da 1. aprila neće biti prvoaprilska šala, već prava letnja temperatura! Iz srca Afrike u naše krajeve dolazi vreli saharski vazduh, donoseći čak 30 stepeni Celzijusa u Srbiju! Međutim, već sutradan, a najkasnije do 3. aprila, očekuje se naglo pogoršanje vremena.

Prema prognozi vremena Ivana Ristića, iz srca Afrike nam stiže temperatura od čak 30 stepeni Celzijusa, posebno u Loznici, ali će biti toplo širom Srbije. On najavljuje da će vetar iz Sahare doneti i pesak u visokim oblacima.

Kako kaže Ristić, za vikend su obavezni kratki rukavi, jer nam sledi temperatura i preko 25 stepeni Celzijusa.

I RHMZ je najavio da nam posle ovog zahlađenja i udara košave od čak 100 na sat, stižu praktično junske temperature, tako da će u nedelju širom Srbije biti 27 stepeni Celzijusovih.

Međutim, ka sredini sledeće nedelje, tačnije od 3. aprila, nakon perioda paklenih vrućina, očekuje se promena vremena. Meteorolog Ristić najavljuje da će doći do naoblačenja, kiše i postepenog zahlađenja.

Sutra toplo uz košavu, za vikend letnje temperature

Prema najavi RHMZ-a, jaka i olujna košava će duvati i sutra (27.03.) , a u četvrtak (28.03.) će vetar biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali manjeg intenziteta u odnosu na prethodni dan.

U drugom delu noći između srede i četvrtka prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima, dok će u četvrtak kratkotrajne padavine biti lokalnog karaktera.

Od petka (29.03.) do kraja meseca pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni Celzijusovih.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading