NAD SRBIJOM SE NADVILI OBLACI: Pred nama pretežno oblačan i kišni dan

Autor:

Vesti

16.03.2024

06:10 >> 06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vetar slab i umeren jugoistiočni, sa temperaturama od jedan do 19 stepeni.

NAD SRBIJOM SE NADVILI OBLACI: Pred nama pretežno oblačan i kišni dan

Foto: Shutterstock

Vreme na jugu Srbije danas pretežno vedro, u ostalim krajevima malo do umereno oblačno, a na severu Vojvodine uz nešto više oblačnosti ponegde i slabom kišom.

 

Promenljivo oblačno vreme, kiša i lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni i grmljavinom očekuju se uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije, dok se u toku noći očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima prvo će zahvatiti severne i zapadne krajeve.

Vetar slab i umeren jugoistiočni, sa temperaturama od jedan do 19 stepeni.

Vreme u Beogradu

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uveče i tokom noći jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a temperaturć će biti od pet do 18 stepeni.

Vreme narednih dana

U nedelju se očekuje postepeni prestanak padavina i razvedravanje, ujutru u severnim, pre podne u zapadnim, a po podne i u ostalim predelima zemlje.

U ponedeljak i utorak vreme će biti promenljivo, ponegde sa kišom, a zatim pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i suvo.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu relativno povolјno uticati na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa i nesanica.

Subota

Naoblačenje sa severozapada, u drugom delu dana povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni i grmljavinom. Na istoku Srbije umereno oblačno i suvo. Vetar slab do umeren, jugoistočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 8 °C, a najviša od 15 do 19 °C.

Nedelja

U nedelju postepeni prestanak padavina i razvedravanje, ujutru u severnim, pre podne u zapadnim, a posle podne i u ostalim predelima naše zemlje. Na visokim planinama padaće slab sneg. Vetar slab do umeren severozapadni, u Vojvodini i na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od 2 do 7 °C, a najviša dnevna od 14 do 17 °C.

Ponedeljak

U ponedeljak promenljivo oblačno, u drugom delu dana ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab do umeren severozapadni, u Vojvodini i na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od 1 do 6 °C, a najviša od 14 do 18 °C.

U utorak promenljivo oblačno, na severu suvo, u ostalim predelima pre podne ponegde sa kišom, a posle podne prestanak padavina i razvedravanje. Zatim pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i suvo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading