BIĆE I KIŠE I SNEGA I OBLAKA! Temperature danas od -1 do 14, a EVO kada se razvedrava!

Autor:

Vesti

21.02.2024

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oblačno u skoro svim krajevima zemlje.

BIĆE I KIŠE I SNEGA I OBLAKA! Temperature danas od -1 do 14, a EVO kada se razvedrava!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas na severu i zapadu biti promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, a u ostalim predelima umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kratkotrajnom kišom i na visokim planinama uz provejavanje snega

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od -1 do 6, najviša od 10 do 14 stepeni. 

Uveče u svim krajevima razvedravanje. Duvaće slab do umeren, na planinama istočne Srbije kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni vetar, uveče u skretanju na jugozapadni i južni. 

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno. Vetar slab, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni i južni. Najniža temperatura od 4 do 6, najviša oko 13 stepeni. 

I u glavnom gradu uveče se očekuje razvedravanje.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do srede, 28. februara, biće promenljivo oblačno i osetno toplije uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno dostizati i olujne udare. 

Padavine se očekuju za vikend, kao i početkom naredne sedmice kada će i temperatura biti u postepenom padu.

Kakvo nas vreme očekuje u martu?

Meteorolog Nedeljko Todorović za medije je napomenuo da je ova zima donela blagu varijantu zime, a to se naročito odrazilo na visinu snežnog pokrivača na planinama. Na primer, na Kopaoniku je visina snežnog pokrivača uglavnom bila oko 25 centimetara, ali je visoka temperatura ubrzo prepolovila ovu visinu. Takođe, istakao je da će se postojeći sneg mučiti da se održi, posebno na Zlatiboru gde već nema snega u delu gde se nalaze hoteli.

Što se tiče prognoze za mart, Todorović ističe da će toplo vreme nastaviti i tokom narednih 10 dana, sa maksimalnim temperaturama iznad proseka. Takođe, najavljuje da neće biti jutarnjeg mraza u Beogradu, uz moguće kratkotrajne kiše. Očekuje se da će mart doneti nastavak toplog vremena, iako nema naznaka većih klimatskih promena.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading