SVE SE LOMI OKO SRETENJA! Velika promena vremena nas čeka na Dan državnosti - EVO gde najpre stiže!

Autor:

Vesti

07.02.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Zevsa, stiže kijamet!

SVE SE LOMI OKO SRETENJA! Velika promena vremena nas čeka na Dan državnosti - EVO gde najpre stiže!

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC/J. PAP

Iako nas je početak februara iznenadio i doneo nam temperature koje viđe liče na prolećne, nego na kalendarsku zimu, izgleda da ovakvo vreme neće još dugo potrajati.

Prema prognozi Republičkog meteorološkog zavoda, prve promene možemo da očekujemo već u nedelju. Do kraja sedmice prognoziraju se visoke dnevne temperature za ovo doba godine, u rasponu od 16 do 23 stepena.

Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se za vikend (10. i 11.02.), dok će tokom naredne sedmice (12 - 15.02.) kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka (13.02.) zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima - piše u najavi RHMZ.

Sve se lomi oko Sretenja!

Direktor "Wheather 2" Ivan Ristić istakao je da za veliki srpski praznik možemo očekivati sneg i u nižim predelima.

Posle februarskog proleća ove sedmice tokom sledeće prolećno-zimske, GENS najavljuje prodor hladnog vazduha sa severa Evrope preko bečkih vrata baš za Sretenje, 15. februara. Sve ide po prognozi, ljubitelji zime i snega, ne očajavajte... Trenutno je mnogo jasnija ta linija hladnog vazduha, sve je plavlja što ukazuje i na mogućnost snežnih padavina u nižim predelima na samom kraju sledeće nedelje - naveo je Ristić.

Hladan vazduh nam stiže i iz Rusije?

Kako dodaje, prodor hladnog talasa mogao bi da stigne i sa druge strane.

- Budi se iz zimskog sna i vraća hladan artički vazduh iz Rusije u igru i dovodi ga na Balkan kroz još jedan rezervni ulaz za hladan vazduh koji se nalazi na severoistoku Mađarske na tromeđi Mađarske, Slovačke i Ukrajine. To je dosta manji ulaz nego bečka vrata, ali zimi ukoliko su veći gradijenti pritiska takođe funkcioniše. To je poznati ledeni severoistočni vetar, redak, ali je moguć - dodao je.

Dva neradna dana

Da li će đaci, ali i zaposleni u javnom sektoru, moći da iskoriste dva slobodna dana, ostaje nam da vidimo. Prema trenutnim prognozama, mini odmr bi mogao da se iskoristi za grudvanje i sankanje.

U Srbiji se zbog Dana državnosti Sretenja, u četvrtak i petak 15. i 16. februara ne ide u škole, a neradan je dan i za većinu zaposlenih. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading