EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA SRETENJE: Meteorolog otkrio da li će padati sneg ponovo!

Autor:

Vesti

06.02.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim prognozama, temperature će se kretati od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a lokalno se očekuje čak i preko 20 stepeni, posebno tokom vikenda.

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA ZA SRETENJE: Meteorolog otkrio da li će padati sneg ponovo!

Foto: Credit: Patrick Scheiber / imago stock&people / Profimedia

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da nas u narednom periodu očekuje toplo vreme sa temperaturama iznad proseka.

Prema njegovim prognozama, temperature će se kretati od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a lokalno se očekuje čak i preko 20 stepeni, posebno tokom vikenda.

Todorović ističe da neće biti značajnog zahlađenja koje bi dovelo do pojave snega, te da se sneg očekuje samo u planinskim predelima iznad 1.300 metara nadmorske visine.

Vremenska prognoza za naredni period sugeriše da nećemo imati značajno zahlađenje koje bi dovelo do pojave snega. Tokom narednih dana očekuje nas toplo vreme, iznad proseka s maksimalnim temperaturama od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a lokalno možemo očekivati i temperature preko 20 stepeni, posebno tokom vikenda - objasnio je Todorović za "K1" TV.

Prema prognozama za Sretenje, očekuje se postepeni pad temperature, pri čemu će najhladniji dani biti 15. i 16. februara.

Jutarnje temperature tokom ovog perioda kretaće se između 6 i 10 stepeni Celzijusa, što je blizu ili čak iznad proseka za ovo doba godine. Todorović takođe naglašava da nema naznaka za ozbiljnu zimu, te da se očekuje postepeni pad temperature, ali bez naglog pogoršanja vremena.

- Posle toga se očekuje postepeni pad temperature, ali bez naglog pogoršanja vremena. Krajem nedelje doći će do pojave vetra, dok će od ponedeljka naredne nedelje biti kišovito tokom dva do tri dana, pri čemu će najhladniji dani biti na Sretenje, 15. i 16. februara. Jutarnje temperature tokom ovog perioda kretaće se između 6 i 10 stepeni Celzijusovih, što je blizu ili čak iznad proseka za ovo doba godine. Nema naznaka za ozbiljnu zimu, a sneg se očekuje samo u planinskim predelima iznad 1.300 metara nadmorske visine. Nakon 20. februara, ponovo možemo očekivati topliji talas - zaključio je meteorolog Nedeljko Todorović na televiziji K1.

Iako će sneg biti prisutan samo na planinama, Todorović savetuje da ne treba otpisati zimu ni u martu. Prema njegovim rečima, srednji datum pojave poslednjeg snega je oko 20-25. marta, pa ne treba definitivno otpisati zimu.

Todorović ističe da iako bude snega kasnije, šanse za pravu zimu su male, ali da skijaši mogu očekivati novi sneg početkom naredne sedmice, naročito na višim planinskim predelima, kao što je Kopaonik gde trenutno ima oko 25 cm snega.

Gostujući na RTS-u, Todorović je objasnio da je ovo natprosečno toplo vreme posledica afričkog anticiklona, koji podiže temperaturu, ali da nas već od nedelje očekuje postepeno naoblačenje.

- Jutarnje temperature su dosta visoke kad ima oblačnosti nema smrzavanja zemlje, pogotovo zimi, onda se ne ohladi dovoljno vazduh i ostane temperatura relativno visoka - kaže meteorolog Todorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading