U OVOM GRADU U 7 SATI IZMERENO ČAK 12 STEPENI! Neverovatno visoke temperature za februar - u pojedinim delovima je minus!

Autor:

Vesti

06.02.2024

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas i do 22 stepena u Srbiji.

U OVOM GRADU U 7 SATI IZMERENO ČAK 12 STEPENI! Neverovatno visoke temperature za februar - u pojedinim delovima je minus!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), Negotin je danas u 7 sati bio najtopliji grad sa 12 stepeni u plusu.

Za njim su Beograd sa 10 stepeni i Zrenjanin i Zaječar, ali i Crni vrh, sa 7.

Međutim, od jutros su pojedini delovi zemlje i u minusu, što je zanimljivo, budući da se u Srbiji danas prognozira izuzetno toplo vreme za ovo doba godine.

Najhladnije je u Sjenici, gde je u 7 izmereno - 5 stepeni, a prate je Požega sa - 4 stepena i Kruševac, Leskovac i Vranje gde je jutros - 1.

Podsećanja radi, u Srbiji će danas veći deo dana biti pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji, kao i na planinama povremeno jak, zapadni i jugozapadni, a temperature će se kretati od -2 do 22 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, sa slabim, umerenim, zapadnim i jugozapadnim vetrom i temperaturama od 3 do 19 stepeni.

U narednih nedelju dana biće natprosečno toplo, pretežno sunčano vreme, povremeno uz malu do umerenu oblačnost.

Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelju, dok će početkom naredne sedmice kiša postati učestalija u većini mesta, a od utorka se očekuje zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °C, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °C.

BONUS VIDEO:

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading