PUKLA SEZONA JER NEMAJU DOVOLJNO ALKOHOLA?! Poznata turistička destinacija u problemu - DIGLI CENE PIVA ZA 100 ODSTO!

Autor:

Svet

06.02.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar turizma Zanzibara nedavno je podneo ostavku navodeći loše uslove rada.

PUKLA SEZONA JER NEMAJU DOVOLJNO ALKOHOLA?! Poznata turistička destinacija u problemu - DIGLI CENE PIVA ZA 100 ODSTO!

Foto: Privatna arhiva

Ostrvska država Zanzibar u Indijskom okeanu suočava se sa nestašicom alkohola, što ugrožava turistički sektor jedne od najpopularnijih afričkih destinacija, piše Bi-Bi-Si.

Turizam čini oko 90% inostranih prihoda Tanzanijskog arhipelaga, a cene piva su skočile skoro 100% nakon što je lanac snabdevanja poremećen iznenadnom promenom uvoznika.

Ministar turizma Zanzibara nedavno je podneo ostavku navodeći loše uslove rada, ali neki povezuju njegovu ostavku sa problemima sa snabdevanjem alkoholom.

Hotelijeri upozoravaju da bi problemi sa snabdevanjem alkoholom mogli da dovedu do turističkog promašaja Zanzibara, inače poznatog po peščanim plažama i prirodnim i kulturnim lepotama.

Nekoliko hotela duž plaža Matemva na severu glavnog ostrva Zanzibar služi samo bezalkoholna pića, a ljudi u okolini moraju da idu u glavni grad, Stoun Taun, da kupe alkohol.

Na Zanzibaru, čije stanovništvo je uglavnom muslimansko, zabranjena je lokalna proizvodnja alkohola. Većina alkohola koji se prodaje na ostrvima dolazi iz Tanzanije, dok se nešto uvozi iz Južne Afrike.

Nedostatak je počeo početkom ove godine kada je regulatorno telo, Zanzibarski odbor za kontrolu pića (ZLCB) odložio obnavljanje dozvola za tri uspostavljena uvoznika, One Stop, Scotch Store i ZMMI.

Nije jasno zašto trima kompanijama, koje su ostrvo snabdevale alkoholom više od dve decenije, nisu obnovljene licence.

Da bi uvoznici alkohola bili licencirani, oni moraju biti stanovnici Zanzibara sa čistim poreskim papirima, vozilima za skladištenje i dostavu.

Pored toga, uvoznici takođe moraju da plate godišnju naknadu od 12.000 dolara regulatornom organu Zanzibara.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading