TEMPERATURA IDE KA NULI, NAGLI PRELAZAK U ZIMU! Sutra dolazi do velikih promena - sudar frontova nad Srbijom!

Autor: Sanja Bojanovic

Vesti

06.01.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima konačno stiže u Srbiju.

TEMPERATURA IDE KA NULI, NAGLI PRELAZAK U ZIMU! Sutra dolazi do velikih promena - sudar frontova nad Srbijom!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za nagle promene vremena u Srbiji, s očekivanim padom temperature i snegom u većem delu zemlje.

Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, navodi se u saopštenju. Jutarnja temperatura će se kretati od 6 do 12 °C, a u Negotinskoj Krajini oko 3 °C. Tokom dana će doći do značajnog pada temperature, a uveče se očekuje da bude u intervalu od 0 do 5 °C.

Krajem dana i tokom noći, uz osetan pad temperature, kiša će preći u sneg u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, a do jutra se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Foto: Shutterstock

Nagli pad temperature

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom. Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren istočni i jugoistočni, a posle podne će preći na severozapadni. Tokom noći će biti vetrovito, uz umeren i jak severozapadni vetar. Kiša će preći u sneg, a do jutra se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača, posebno u višim delovima grada.

U narednih sedam dana se očekuje nastavak hladnog i vetrovitog vremena, s mogućnošću snežnih padavina, dok će sredinom naredne nedelje biti uglavnom suvo, ali sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima, piše Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading