DEBELI MINUS, OSETNO ZAHLAĐENJE I SNEG! U Srbiju iz Rusije stiže HLADNI TALAS: Pred nama su ledeni dani, evo kada dolazi PRAVA ZIMA!

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno ulazimo u hladniji period.

DEBELI MINUS, OSETNO ZAHLAĐENJE I SNEG! U Srbiju iz Rusije stiže HLADNI TALAS: Pred nama su ledeni dani, evo kada dolazi PRAVA ZIMA!

Foto: shutterstock

Meteorolog Ivan Ristić najavljuje da će doći do značajnog zahlađenja i formiranja snežnog prekrivača u narednim danima. Očekuje se da će hladan vazduh iz Rusije zahvatiti evropski kontinent, donoseći sa sobom pad temperature i snežne padavine. Ristić ističe da će ovo značiti preokret u vremenskim prilikama, a posebno naglašava da će arktički talas iz Rusije biti ključni faktor u ovom meteorološkom događaju.

Ristić ističe da će arktički talas prvo zahvatiti Poljsku, pa Nemačku, da bi potom stigao do Balkana. Naglašava da će ovo značiti pad temperature i formiranje snežnog prekrivača u većem delu regiona, a predviđa se da će niske temperature trajati nekoliko dana. Posebno ističe da će se očekivati maksimalne temperature oko nula stepeni, što će označiti pravi dolazak zime.

Komentarišući nedavni zemljotres u Japanu, Ristić ističe važnost preventivnih mera i građevinskih standarda u trusnim područjima. Ističe da je Japan dosta trusno područje te da se građani od malih nogu obučavaju kako da se ponašaju u slučaju zemljotresa. Takođe, naglašava da je važno imati građevinske konstrukcije koje mogu amortizovati vertikalne talase kako bi se smanjila šteta od potencijalnih zemljotresa.

Ristić upozorava da je proleće najopasnije godišnje doba za region stare Jugoslavije kada su u pitanju zemljotresi. Ističe da su svi jači zemljotresi u prošlosti zabeleženi upravo u tom periodu te da je važno da građani budu svesni potencijalne opasnosti i preduzmu odgovarajuće mere opreza.

Kao novinar, osećam obavezu da prenesem ove važne informacije o meteorološkim promenama i potencijalnim prirodnim katastrofama. Građani trebaju biti svesni ovih promena i preduzeti odgovarajuće korake kako bi se zaštitili od mogućih neprijatnosti. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading