DETALJNA PROGNOZA ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ I PRAZNIKE! Očekuje nas spektakularno toplo vreme za ovo doba godine

Autor:

Vesti

27.12.2023

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplo vreme za kraj 2023. godine

DETALJNA PROGNOZA ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ I PRAZNIKE! Očekuje nas spektakularno toplo vreme za ovo doba godine

Foto: Printscreen/Youtube/ABC TV & iview


Poslednja sedmica 2023. godine donosi nam stabilno, suvo i toplo vreme, sa temperaturama koje će biti iznad proseka za ovaj period.

Direktor RHMZ Srbije, Jugoslav Nikolić, najavljuje da će najtoplije biti početkom sedmice, sa maksimalnim temperaturama od 12 °C na jugu i jugoistoku Srbije do čak 20 °C u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u Timočkoj Krajini. Očekuje se pretežno sunčano vreme, uz intenzivnije topljenje snežnog pokrivača u planinskim predelima.


Lokalna pojava magle i slabog mraza



U utorak i sredu (26 - 27. 12.) možemo očekivati lokalnu pojavu jutarnje magle i slabog mraza, dok će dnevne temperature biti slične - od 10 do 18 °C uz pretežno sunčano vreme. U drugom delu sedmice (28 - 30. 12.) češća pojava magle u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka, uz duže zadržavanje magle tokom dana. Najviše sunčanih sati biće u brdsko-planinskim predelima, dok će dnevna temperatura biti od 8 do 16 °C.


Novogodišnja prognoza



Poslednjeg dana u godini (31. 12.) očekuje se umeren, a u košavskom području jak jugoistočni vetar. Uveče će doći do naoblačenja sa kišom u pojedinim delovima zemlje, dok će suvo zadržati samo na krajnjem istoku i jugoistoku zemlje.

Usled pada temperature, kiša će preći u sneg u jugozapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Temperature će se kretati u intervalu od 4 do 8 °C, a 1. januara ujutro od 0 do 4 °C.


Početak 2024. godine



Prva dva dana u 2024. godini će biti oblačna, mestimično sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snegom. U noćnim i jutarnjim satima očekuje se susnežica ponegde i u nižim predelima. Najniža temperatura će biti od 0 do 4 °C, a najviša od 4 do 9 °C, dok će u Banatu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji temperatura dostići do 11 °C. Prestanak padavina prognozira se za 3. januar 2024. godine.

Očekivano toplo vreme za kraj ove godine i početak naredne definitivno će obradovati sve one koji preferiraju blaže vremenske uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading