SJAJNA VEST ZA LJUBITELJE ZIME! Meteorolog Ristić najavio MNOGO SNEGA: Pred nama su tri zimske nedelje, zapamtite OVE DATUME

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog najavio dosta snega.

SJAJNA VEST ZA LJUBITELJE ZIME! Meteorolog Ristić najavio MNOGO SNEGA: Pred nama su tri zimske nedelje, zapamtite OVE DATUME

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Printskrin/Youtube/K1TV

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će danas u Srbiji biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati do 18 stepeni Celzijusa. Ujutro se očekuje lokalna pojava magle ili niske oblačnosti u nizijama, po kotlinama i duž rečnih dolina, dok će duvati uglavnom slab promenljiv, na istoku umeren zapadni vetar. Najniža temperatura biće od minus dva do šest stepeni, dok će najviša dostići od 10 do 18 stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd: Maglovito ujutru, pretežno sunčano tokom dana

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, očekuje se maglovito jutro, dok će tokom dana biti pretežno sunčano. Najniža temperatura biće od dva do šest stepeni, dok će najviša dostići oko 13 stepeni.

 

https://www.facebook.com/ivan.ristic.1428/posts/6492141674224884?ref=embed_post

 

Najava za januar: Meteorolog Ristić najavio dosta snega

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da nas u januaru očekuju tri zimske nedelje sa obilnim snežnim padavinama. Prema njegovim rečima, padavine će biti iznad proseka, što ukazuje da nas očekuje obilna snežna pokrivač, s obzirom na niske temperature koje se očekuju. Ristić je naveo da se prava zimska nedelja može očekivati od 8. do 15. januara, te da će temperature biti ispod proseka.

Vremenska prognoza za naredne dane

U četvrtak se očekuje ponegde magla ujutru, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije nego u sredu, sa temperaturama znatno iznad normale za kraj decembra. Vetar će biti slab južni i jugoistočni, dok će pritisak biti iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura biće od -2°C do 5°C, a maksimalna od 10°C do 18°C. Uveče se očekuje suvo vreme, sa temperaturom u 22h od 2°C do 7°C. U petak će biti suvo sa sunčanim periodima i toplije nego prosečno. Za subotu i nedelju se najavljuje promenljivo oblačno vreme, suvo sa sunčanim intervalima, dok se za Novogodišnju noć i 1. januar, u ponedeljak, očekuje prolazno naoblačenje sa povremenom kišom, a samo na višim planinama sa snegom.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading