ZA SVETOG NIKOLU UPALJEN METEO-ALARM! Evo kakvo vreme nas čeka za najveću slavu u Srbiji!

Autor:

Vesti

18.12.2023

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra je najveća slava u Srbiji, a mnoge zanima kakvo će vreme biti .

ZA SVETOG NIKOLU UPALJEN METEO-ALARM! Evo kakvo vreme nas čeka za najveću slavu u Srbiji!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Porast temperature i danas je mogao da se oseti, ali od sutra će se temperature još penjati.

- Opet ide otopljenje, opet stiže proleće od ponedeljka. U utorak modeli već daju da će temperature biti opet preko 10 stepeni, za Svetog Nikolu vremenska prognoza opet ide do 12, 13, 14 stepeni. Ovaj topliji period trajaće do 25, 26. decembra, dakle skoro do Nove godine. Temperature će biti povremeno između 5 i 10, povremeno između 10 i 15 stepeni. Više će biti toplije decembarske temperature, bliže prolećnim temperaturama, nego zimskim - kaže Ivan Ristić, meteorolog.

Kako je istakao, od četvrtka se očekuje i solidna količina snega na Kopaoniku, a nada se i hladnijem talasu od 25. decembra.

Temperatura za Svetog Nikolu

Najhladnije će u utorak za Nikoljdan biti u Kraljevu sa -3 stepena ujutru, a najtoplije u Negotinu sa čak +17 stepeni preko dana. U Beogradu će minimalna dnevna biti 3, a maksimalna 13, u Kragujevcu minimalna -1, a maksimalna 14.

Upaljen žuti meteoalarm

Na Nikoljdan će, kako navodi RHMZ, na snazi biti žuti meteoalarm u celoj Vojvodini, Pomoravlju, Kosmetu i južnim delovima Srbije.

Navode da to znači da vreme može biti opasno, a vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti na koje može da utiče promena vremenskih uslova.

Na sajtu RHMZ je objavljena i biometeorološka prognoza za slavu koju obeležava najviše građana Srbije. Vreme će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Biće magle

Anticiklon koji se stvara donosi maglu, postoje uslovi i za slabiji vetar, ali ledene kiše neće biti.

- Pojava magle je moguća, ledene kiše nema. Ide i suvlji period. Do petka, subote i nedelje bićemo i bez kiše. Čudno je neko vreme. Ovaj azorski anticiklon koji se stvara je više prolećni - kaže Ivan Ristić za Blic.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading