SNEG ĆE SE ŽESTOKO OBRUŠITI NA SRBIJU! Temperature će pasti čak ispod nule - za vikend HAOS! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.11.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi oni koji se raduju snegu će se obradovati ovim prognozama, dok će drugi pokušati da se pripreme za hladnije vreme.

SNEG ĆE SE ŽESTOKO OBRUŠITI NA SRBIJU! Temperature će pasti čak ispod nule - za vikend HAOS! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Meteorolog Ivan Ristić podelio je svoju prognozu na društvenoj mreži Facebook.

Prema najnovijem IRIE modelu, koji je inicijalizovan sa ECMWF modelom, očekivali su se blagi temperaturni uslovi u prestonici, ali i mogućnost za poneku pahulju snega.


Prema Ristićevim prognozama, temperature u Beogradu su trebale biti blizu 2 stepena Celzijusa, dok su u visim delovima grada, poput Kosutnjaka, mogle biti i niže. Interesantno je da bi se na 350 metara nadmorske visine, nulta izoterma nalazila jako blizu tla, što je idealna situacija za pojavu snega.

- Najnoviji IRIE model inicijalizovan sa ECMWF modelom daje u subotu, 18. novembra ujutru oko Beograda temperature blizu 2C i u visim delovima grada kao sto je Kosutnjak na primer i junije uslove za poneku pahulju snega, nulta izoterma bice na 350m jako blizu tla pratimo situaciju - navodi u objavi na ovoj društvenoj mreži. 


Ipak, meteorolog je istakao da se situacija i dalje prati i da su moguće promene u prognozi. Ovo je samo jedan od modela koji se koristi za predviđanje vremena, a konačna prognoza će biti objavljena u petak uveče.

Svi oni koji se raduju snegu će se obradovati ovim prognozama, dok će drugi pokušati da se pripreme za hladnije vreme. Šetnja po Kosutnjaku u subotu ujutru može postati prava zimska idila, a ko zna, možda se i pojavi poneka pahulja koju smo već odavno zaboravili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading