RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Spremite se, trebaće vam i jakne i kišobrani!

Autor:

Vesti

02.11.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros je Republički hidrometeorološki zavod izdao hitno upozorenje za Srbiju zbog dolaska snažnih olujnih vetrova, što će biti praćeno značajnim promenama vremenskih uslova, uključujući obilne pljuskove.

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Spremite se, trebaće vam i jakne i kišobrani!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Kako se navodi u upozorenju koje je RHMZ izdao Srbija će biti na udaru jakog olujnog južnog i jugoistočnog vetra narednih dana.

- U toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvaće jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine. Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 - 70 km/h. Vetar će oslabiti u petak krajem dana - navodi se u upozorenju.

Sutra i prekosutra pljuskovi

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju u petak posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar. Više padavina će biti u subotu na jugu i istoku Srbije do 50 mm, a lokalno i više.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading