NAD SRBIJOM PROVALA OBLAKA DANAS! Sručiće se ogromna kolicina PADAVINA - evo u kom periodu će biti NAJKRITIČNIJE!

Autor:

Vesti

24.09.2023

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilne padavine u drugom delu dana, lokalno i više od 100 mm padavina za 24 sata.

NAD SRBIJOM PROVALA OBLAKA DANAS! Sručiće se ogromna kolicina PADAVINA - evo u kom periodu će biti NAJKRITIČNIJE!

Foto: pixabay.com

U Srbiji će danas vladati promenljivo vreme sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom grada, donoseći osetno hladnije temperature. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se da će padavine biti obilne, naročito u drugom delu dana, sa prognoziranim količinama padavina od 40 do 80 mm, a lokalno i oko 100 mm za 24 sata. To predstavlja gotovo mesečnu količinu padavina za ovaj period.

Vetar će biti slab i umeren, dok će na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno biti jak severozapadni vetar. Najniža temperatura danas će se kretati od 14 do 18 stepeni Celzijusa, dok će najviša temperatura ići od 17 stepeni na severozapadu i zapadu zemlje, do 27 stepeni na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Pixabay.com

 

Beograd takođe očekuje promenljivo vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada očekuje se obilna količina padavina, posebno u drugom delu dana, sa prognoziranim padavinama od 30 do 60 mm za 24 sata, lokalno i više. Vetar će biti slab i umeren, uglavnom severozapadni. Temperature će se kretati od 17 do 19 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak se očekuje postepena stabilizacija vremena, prestanak padavina, i postepeno razvedravanje, osim na jugu i jugozapadu gde će biti oblačno vreme sa povremenom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Zatim će vreme biti malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i temperaturom od 24 do 28 stepeni Celzijusa. Za vikend se predviđa novo naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima i padom temperature.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading