VREMENSKI ROLERKOSTER! Oblaci, sunce, a onda POTOP, spremite kišobrane!

Autor:

Vesti

21.09.2023

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će ujutro i prepodne biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, u toku dana se očekuju i sunčani intervali, a jak razvoj dnevne oblačnosti usloviće lokalne poslepodnevne i večernje pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima.

VREMENSKI ROLERKOSTER! Oblaci, sunce, a onda POTOP, spremite kišobrane!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Pixabay.com

Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom uz količinu padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme, lokalno i više, saopštio je Republički hidrometeološki zavod.

Najniža temperatura iznosiće od 13 do 19, a najviša od 27 do 31 stepena.

Slab i umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni, a kratkotrajno jak vetar duvaće na jugu Banata, u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u oblasti grmljavinskih oblaka. 

I u Beogradu ujutru i prepodne umereno do potpuno oblačno s kratkotrajnom kišom. U toku dana očekuju se i sunčani intervali, a kasnije posle podne i uveče, uz lokalno jak razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguć je i pljusak sa grmljavinom

Slab do umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura oko 19 °C, a najviša oko 31 °C.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, petak i subota (22. i 23. septembra) će biti najtopliji dani u ovoj sedmici sa maksimalnim temperaturama u petak od 29 do 34 °C, a u subotu lokalno i do 36 °C. 

Biće pretežno sunčano uz povremenu prolaznu umerenu oblačnost. 

Jako naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se za vikend očekuje na zapadu Balkana i Jadranu svojom periferijom najpre će u subotu (23.09.) krajem dana ponegde usloviti padavine na zapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima uz rizik od nepogoda sa gradom i obilnim pljuskovima.  

Od ponedeljka stabilizacija vremena uz dnevne temperature od 26 do 30 °C.

BONUS VIDEO:


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading