BIĆE DOSTA PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM! Evo KOJIM područjima preti opasnost od poplava!

Autor:

Vesti

21.09.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se septembar bliži kraju, visinski ciklon sprema se da donese značajne promene u vremenskim prilikama širom regiona, najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

BIĆE DOSTA PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM! Evo KOJIM područjima preti opasnost od poplava!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock

Srbiju danas očekuje nevreme, a nadolazeći ciklon će, prema rečima meteorologa Ristića, zahvatiti čitav region i prouzrokovati dosta padavina.

- Biće dosta kiše, oblačnog vremena, grmljavine i tog jakog vetra. Prvo će zahvatiti Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu, a potom će se premestiti prema našim krajevima, donoseći obilne padavine - rekao je.

Ciklon će se kretati duž Italije i Jadranom, te će zahvatiti i Jonsko more, što znači da će Grčka biti pogođena ovim ciklonom sledeće nedelje, s očekivanom obilnom kišom.

Meteorolog upozorava i na mogućnost od poplava usled obimnih padavina.

- Nedeljne padavine će biti prilično obimne, i može se očekivati da dostignu i 40 do 50 milimetara. Kad količina padavina premaši 20 milimetara, obično počinju problemi s poplavama u naseljenim područjima - rekao je Ristić za Kurir.

Danas kiša propraćena grmljavinom

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na kratkotrajne pljuskove i grmljavinu danas posle podne i uveče.

Prema njihovoj vremenskoj prognozi, lokalno će biti praćeni gradom i količinom padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme.

U toku jutra će na području Srbije biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom.

RHMZ je saopštio da će na teritoriji Beograda i šire okoline biti pretežno oblačno, a da je slaba kratkotrajna kiša moguća u pojedinim delovima grada.

Foto: RHMZ

Upozorenje RHMZ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading