OBILNE PADAVINE POGODILE VRŠAC! Sektor za vanredne situacije MUP izdao upozorenje

Autor:

Vesti

29.08.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove mere se primenjuju u saradnji sa Inspekcijskim organima, nadležnim službama i preduzećima

OBILNE PADAVINE POGODILE VRŠAC! Sektor za vanredne situacije MUP izdao upozorenje

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je izdao obaveštenje za Grad Vršac i naseljena mesta, koje upozorava na potencijalne vremenske nepogode i nalaže potrebne preventivne i operativne korake. Na osnovu podataka Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izdato je upozorenje za područje Srbije na predstojeće vremenske nepogode.

 

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima. Predviđa se mogućnost pojave poplavnog talasa, šteta na usevima, problemima u saobraćaju, rizik od udara groma, prekid u vezama i elektronskoj opremi, kao i rizik od požara.

 

Stoga, mole se građani da se pridržavaju sledećih saveta i mera:

– Ograničiti prisustvo u blizini vodotokova i mesta podložnih bujičnim vodama.

– Izbegavati šetnje u Gradskom parku i na Vršačkim planinama.

– Kontaktirati Sektor održavanja javnih površina preko dežurnog službenika na prijavnici JKP „Drugi oktobar“ (0608435200) u slučaju problema na objektima i u gradskom jezgru.

Ove mere se primenjuju u saradnji sa Inspekcijskim organima, nadležnim službama i preduzećima. Koordinisano i stručno dejstvovanje je od suštinskog značaja u prevazilaženju potencijalnih posledica.

Zajedno sa nadležnim organima, Sektor za vanredne situacije MUP-a obaveštava javnost da će se pratiti razvoj situacije i preventivne mere prilagođavati na osnovu najnovijih informacija.

Uz molbu za razumevanje i strpljenje građana, ovo obaveštenje ima svrhu da podigne svest o potencijalnim rizicima i pomogne u poduzimanju neophodnih mera predostrožnosti.

Kiša i grad pogodili Šabac, Niš, Kragujevac i Veliku Planu

 

Jak grad i pljusak pogodio je Šumadiju, kao i centralne i zapadne delove Srbije.

Nevreme se potom spustilo do Šapca i Niša, kao i Velike Plane.

U Nišu je za dva sata došlo do dva jaka talasa nevremena, koje je bilo praćeno obilnim padavinama, grmljavinskim nevremenom i gradom.

Građani javljaju da je nevreme trajalo kratko, ali da se spustilo u dva naleta.

Grad veličine oraha u Kraljevu

Grad veličine oraha pogodio je danas predeo između Kraljeva i Mrčajevaca, i to najviše u selu Tavnik i Lađevcima.

Nevreme je trajalo petnaestak minuta, ali dovoljno da zabeli grad.

- Prvi udar je bio jeziv. Počeo je da pada krupan grad, veličine oraha. Čuli smo kako pucaju pojedini crepovi. Da nismo imali mreže na prozorima, popucala bi i stakla. Srećom auto mi je u garaži, pa je ostao čitav. Ne znam kako je u ostatku sela - rekao je Ivan iz Lađevaca.

Republički hidrometeorološki zavod tokom celog dana je izdavao meteorološka upozorenja na kišu u grmljavinu za različite delove Srbije. Još jutros su upozorili da će za kratko vreme će pasti od 10 do 20 mm padavina, a upozorenja su se odnosila prvobitno na Banat i istočnu Srbiju, zatim i na zapadnu i jugozapadnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading