VESELI SE, NOVAČE I SRPSKI RODE, A DUŠMANI NEKA CRKNU! Izlivi mržnje iz Evrope i regiona protiv NAJBOLJEG NA SVETU

Autor:

Vesti

24.11.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković, najbolji svetskih teniser svih vremena, još jednom je dokazao da je veliki Srbin i da ne haje za mržnju koja je pokuljala i posle četvrtfinala Dejvis kupa, u kom je Srbija u Malagi počistila selekciju Velike Britanije na putu ka još jednoj tituli.ć još jednom dokazao da je veliki Srbin jer je našu ekipu na teren protiv Britanaca izveo uz poznatu patriotsku pesmu

VESELI SE, NOVAČE I SRPSKI RODE, A DUŠMANI NEKA CRKNU! Izlivi mržnje iz Evrope i regiona protiv NAJBOLJEG NA SVETU

Foto: Profimedia, Printscreen

 Iz Crne Gore, s Kosova, ali i s britanskih i nekih domaćih portala osuli su žestoku paljbu zbog pesme "Veseli se, srpski rode", uz koju je naša ekipa izašla na teren.


POSTAO I "OKUPATOR"


Na pitanje Srpskog telegrafa kako komentariše ove izlive netrpeljivosti prema sportskoj legendi, Novakov otac je bio kratak, ali vidno razočaran.


- Nemam šta da kažem. Ovo je sve sramota, znate vi i sami - rekao je Srđan Đoković.
Mrzitelji nisu birali reči, pa se tako pominjao "srpski fašizam", "okupaciona SPC" i slično.


- Srpski teniski tim, vođen Đokovićem, predstavljen je uz srpsku pesmu koja poziva na aneksiju Kosova. Ova pesma je popularna među srpskim ultranacionalistima - objavio je sajt Kos.data.


Mada ni organizatori nisu imali ništa protiv ove pesme, pa su objavili snimak izlaska na teren, mediji u Prištini su skočili kao opareni. Tako su portali Telegrafi i Indeksonlajn.net napali Đokovića da "ponovo provocira" i poziva na "ugrožavanje nezavisnosti Kosova". Albanci su na društvenim mrežama udarili i po domaćinima Špancima, podsećajući da ova zemlja nije priznala lažnu državu.


- Bravo, upravo ste odsvirali pesmu koja promoviše ultranacionalističku ideologiju koja je dovela do dva genocida, sram vas bilo šta puštate, propagirate srpski nacizam, kladim se da je Đoković izabrao ovu fašističku pesmu - bili su samo neki od sramnih komentara.

Foto: Tanjug/AP

 

 

KRIV IM I DEJVIS KUP


Srbi im, naravno, nisu ostali dužni, uz poruke "Kosovo je srce Srbije, sjajna pesma", "Srpska pesma, srpsko Kosovo, šta kmečite", "Dogodine u Prizrenu", a mnogi su odgovorili logičnim pitanjem: "Kako možemo da anektiramo deo svoje države, to je kao kad biste rekli da Amerika želi da pripoji Floridu?"


Na Novaka je udario i Ljubomir Filipović, crnogorski političar i analitičar, koji je na Tviteru prozvao, ni manje ni više, nego Dejvis kup:


- Kosovo i Crna Gora! Preterano! Đoković nastavlja da promoviše svoju rusko-srpsku nacionalističku agendu! Dejvis kup, treba da se stidite!
Svim pljuvačima iz regiona i Evrope, ali i pojedincima iz Srbije, kojima smeta sve nacionalno, kratko je odgovorio Nebojša Krstić, marketinški stručnjak.
- Novak podigao balkanski talog... - napisao je Krstić na Tviteru.

Foto: Printscreen/Instagram/Kula Beograd

 

 

Hrvati mu ne praštaju "Marš na Drinu"


Naravno, pljuvanje nije moglo da prođe bez Hrvata, pa je tako portal Indeks napisao da se radi o velikosrpskoj pesmi koja svojata delove Kosova i Crne Gore i dodao:
- Đoković i saigrači su se za izlazak na teren nabrijavali još jednom srpskom pesmom koja izaziva užasna sećanja suseda te zemlje. Lupajući u zidove svlačionice, pevali su "Marš na Drinu", koja je bila zaštitni znak srpskim vojnim i paravojnim jedinicama tokom agresije Srbije na Hrvatsku i BiH.


Videnović cinkaroš


Jedan od najžešćih Novakovih mrzitelja Ivan Videnović, profesor beogradskog univerziteta i nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu nauke, nije propustio da podeli tvit Ljubomira Filipovića.


Podsetimo, Videnović je čovek koji je Vimbldonu 2021. doslovno cinkario Đokovića, pozivajući da ga kazne zbog psovke upućene publici.


- Znate li da je spominjanje oralnog seksa posle pobede od vašeg najboljeg igrača i singlu po srpskim medijima i Tviteru - napisao je Videnović, tagujući nalog Vimbldona.

 

Britanski navijači vređali i posle meča


Đoković je posle meča ušao u verbalni okršaj s navijačima Velike Britanije koji su ga tokom davanja izjave provocirali.


- Čitav meč, manje-više. To je bilo nepoštovanje, ali moram na to da budem spreman. Normalno je da navijači nekad prekorače granicu, ali u trenutku reagujete. Mogu da rade šta hoće. Namerno su svirali bubnjeve da ne mogu da pričam i da me iznerviraju. Tako da smo popričali na kraju - rekao je Đoković.

 

Bruka i sramota: Doping kontrola pred meč!


Meč protiv Britanaca obeležio je i nezapamćen skandal jer je Novak izabran da bude podvrgnut doping kontroli, sat i po pre starta duela s Norijem.


- Čovek u ćošku sedi, satima me prati. Imao sam raspravu jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena pre meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka - rekao je Đoković.


Ovakvu odluku je okarakterisao kao sramnu.


- Interesantno je da je ta doping agencija privatna kompanija. Ne znam šta bih dodao, verovatno će se tri puta tumačiti sve što kažem. Ovo je nečuveno. Ništa se ne krije, ali isto tako postoje neke granice. Oni ne razumeju šta se ovde dešava. Ne razumeju sport, ne razumeju gde se nalazi - ističe Đoković.


Da stvar bude gora, nesvesni svoje greške, hteli su da testiraju i selektora Viktora Troickog jer su ga pobrkali s Kecmanovićem!

 

Podržao kosovske Srbe kad je bilo najteže


Novak je oduševio javnost i na startu ovogodišnjeg Rolan Garosa, kad je posle pobede na kameri ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", koja se pojavila na velikom ekranu na pariskom stadionu, pa je i tada bio na meti kritika.


On je na taj način, u teškim trenucima po naš narod, stao uz sunarodnike na Kosmetu u danu kada je više desetina Srba povređeno u sukobima sa Kforom i Kurtijevom policijom. Posle druge pobede na ovom turniru Novak je ponovio da bi to opet uradio i da stoji iza svog gesta.

 

Veseli se, srpski rode


Ogrijalo Sunce sa Kosova polja ravna,
zasijale svetinje iz vremena davna.

A ti veseli se, srpski rode, srpski rode, zbog slobode
i zbog slavnih Nemanjića, Obilića, Petrovića.
I zbog slavne Gračanice, Studenice, Ravanice.
Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije

Odjeknula zvona sa starih Dečana,
ovo je zemlja Lazara i Stefana
(refren)
Ovdje su grobovi slavnih predaka,
što odbraniše svetu vjeru od Turaka
(refren)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading