PROGANJA GA ISTANBULSKI PREOKRET: Budio sam se usred noći obliven znojem, VRIŠTAO SAM U KREVETU!

Autor: M. M.

Sport

24.11.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivan Andrej Ševčenko.

PROGANJA GA ISTANBULSKI PREOKRET: Budio sam se usred noći obliven znojem, VRIŠTAO SAM U KREVETU!

Foto: Tanjug/AP

Finale Lige šampiona 2005. godina između Milana i Liverpula bez dileme je jedno od najspektakularnijih u istoriji.

"Rosoneri" su na poluvremenu vodili 3:0, a onda je usledio nestvaran preokret crvenih koji su posle produžataka i penala stigli do titule.

Napadač italijanskog kluba Andrej Ševčenko bio je tragičar, dok je golman Liverpula Jirži Dudek izrastao u heroja pošto je odbrani penal napadaču iz Ukrajine. 

- Dudek se kretao levo-desno, skakao je okolo, skakao je po našim živcima. Krenuo sam laganim korakom s centra do bele tačke. Držao sam loptu u rukama i imao možda šut za drugu Zlatnu loptu u karijeri. On je skakao, mahao rukama. Moj zalet je bio brz, ali sam onda usporio. Odlučio sam da pucam po sredini. On se bacio desno, ali mu je leva ruka ostala i lopta ga je pogodila u nju. Santimetri su delili liniju između svega za njih i ničega za nas. Kraj priče. Sve je bilo gotovo. To je više bio moj promašaj nego Dudekova obrana. Nisam otvorio stopalo kako treba i nisam pogodio ugao koji sam želeo - napisao je Ševčenko u autobiografiji pod naslovom "Moj život, moj fudbal".

Priznaje da ga je to dugo proganjalo.

- Verujte mi da sam kasnije pogledao celu utakmicu u snimku bar 100 puta, a tu Dudekovu obranu u produžecima hiljadu puta. Neki saigrači uspjeli su izbrisati taj horor iz glave, ali ja sam želeo do detalja da proučavam gde smo pogrešili. I što sam više gledao, manje sam razumeo - rekao je popularni Ševa i potom dodao:

- Što sam više želeo da pronađem objašnjenje, sve više sam ludeo. To je bila kiselina koja me izjedala iznutra. Budio sam se usred noći obliven znojem. Vrištao sam u krevetu. Tri meseca je to trajalo, osećao sam se kao talac Istanbula. Kao da sam u zatvoru sa čuvarima u crvenim dresovima koji stoje oko mene i drže trofej. Um mi je postao ludnica. Ili ćuda nastavim da se raspadam ili ću da potražim stručnu pomoć. Odlučio sam da više ne razmišljam o toj večeri. Andrej, odustani. Bilo je teško, ali uspeo sam. Spavanje mi se vratilo u normalu i prestao sam da vrištim u snu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading