CIA NAM SPREMA UBISTVO POLITIČARA

Autor: Goran MITROVIĆ

Vesti

09.03.2018

11:00

CIA užurbano priprema teren za izazivanje nemira u Srbiji i Republici Srpskoj, a kao deo krvavog scenarija razrađuju se i politička ubistva na teritoriji naše zemlje. Cilj je pravljenje haosa i svrgavanje vlasti, a najugroženiji je predsednik Aleksandar Vučić.

CIA napada?

Ova dramatična upozorenja stigla su do srpskih obaveštajnih službi od kolega iz drugih, prijateljskih zemalja, a da se nešto zloslutno sprema, pokazuju i informacije sagovornika našeg lista iz bezbednosnih struktura.

Naši izvori posebno apostrofiraju dva momenta: prvi je ubistvo Olivera Ivanovića, koje je praktično bilo pokazna vežba za buduće atentate, a drugi oktobarski izbori u BiH, jer će jedan od pravaca udara na Vučića biti i preko Republike Srpske.

Tanjug/D. GOLL
Prva meta: Aleksandar Vučić

OGROMAN NOVAC

Prema rečima stručnjaka za bezbednost profesora Milana Pašanskog, bitka za balkanski region počela je školskim primerom destabilizacije Makedonije, gde su SAD preuzele potpunu kontrolu nad celom zemljom. Kako on kaže, Amerikanci svake godine potroše čak 60 milijardi dolara na obaveštajne i podrivačke aktivnosti širom sveta i jedan deo tog novca završi na Balkanu.

Pašanski: Amerikanci potroše čak 60 milijardi dolara godišnje na obaveštajne i podrivačke aktivnosti širom sveta

Lučić: Prema mojim informacijama, moguća meta atentata je neko na visokoj funkciji

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže za Srpski telegraf da CIA pojačava gas u Srbiji.

- Posle likvidacije Olivera Ivanovića, dalji planovi CIA su na vreme razotkriveni, što svakako ne znači da se ne planiraju nova smaknuća političara u Srbiji, a najugroženiji je svakako Aleksandar Vučić - objašnjava Karan.

Publicista Dejan Lučić kaže za naš list da CIA angažuje ljude koji bez milosti ubijaju za pare.

- CIA svoje poslove poverava privatnim organizacijama koje vode njeni bivši operativci, a za politička ubistva u poslednje vreme koriste se Albanci koji su završili specijalne vojne kurseve. Atentati su indirektne poruke političarima da moraju biti poslušni. Ubistvom Olivera Ivanovića poručeno je da moraju da budu dobri da ne bi prošli kao on. Računalo se da će ovim ubistvom izazvati po režim nepovoljan eho efekat. Prema mojim izvorima, meta atentata u Srbiji može da bude neko ko je na visokoj funkciji. Imali smo takva ubistva u istoriji, koja, naravno, nikad nisu rasvetljena - ističe Lučić.

SPECIJALNE OPERACIJE

Stručnjak za bezbednost iz BiH Dževad Galijašević slaže se da su specijalne operacije koje izvode strane službe usmerene ka rušenju ustavnog poretka i dodatnoj destabilizaciji regiona.

- Likvidacija Olivera Ivanovića na Kosovu, a posebno pritisak na Makedoniju da izmeni svoj identitet očigledni su primeri opasne destabilizacije koja je izvedena spolja - poručuje Galijašević.

Bivši obaveštajac Boža Spasić tvrdi da država treba ozbiljno da preduzme sve obaveštajne aktivnosti kako bi sprečila planove Amerikanaca.

- Ne samo CIA već i druge zapadne službe besne su posle hapšenja naoružanog pripadnika "Foka" Danijela Korbeta, koji je, bez svake sumnje, ovde bio poslat da nekog ubije. Samo to je dovoljno da Srbija upali crveni alarm.

Šest faza preuzimanja vlasti

1. Targetiranje najslabijih tačaka i pojedinaca unutar neke države
2. Saradnja sa opozicijom i vrbovanje ljudi iz kriminogenih struktura
3. Medijska priprema konačne akcije
4. Atentat na neku istaknutu državnu ličnost, što višeg ranga, to bolje
5. Plasiranje laži o motivima i izvršiocima
6. Tvrdnje da aktuelni režim ne može da kontroliše situaciju i slanje međunarodnih posrednika koji preuzimaju sve poluge vlasti
* Izvor: Bivši obaveštajci dobro upućeni u način rada CIA

Komentari (77)

Loading
milica

09.03.2018 11:19

To je njihov potpis u mnogim zemljama su tako radili i ovo treba shvatiti ozbiljno

albert kami

09.03.2018 12:01

@milica - Verujem da cemo na sve nacine to spreciti.

Nele

09.03.2018 13:22

@milica - Nadam se da neće ništa raditi u Srbiji.

angelina

09.03.2018 11:20

CIa pravi problem u celom svetu Ima mnogo njih koji Srbiji nezeli dobro a pogotvo Aleksandru Vucicu nasem predsedniku .