VELIKI SKANDAL TRESE PRAVOSUĐE: Teniski trener dobio nanogicu a obljubio svoju maloletnu učenicu

Autor:

Vesti

25.08.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Ivana Ramić kaznila s godinu dana kućnog zatvora Srđana Daškovića, koji je imao seks s devojčicom, a terao je i da ga oralno zadovolji

VELIKI SKANDAL TRESE PRAVOSUĐE: Teniski trener dobio nanogicu a obljubio svoju maloletnu učenicu

Foto: facebook.com/printscreen

Dašković

Pesuda koja je šokirala srpsko pravosuđe! Sudija Ivana Ramić (predsednica veća) osudila je teniskog trenera Srđana Daškovića (51) na samo godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogica) iako je obljubio maloletnu učenicu koju je vodio na turnir u Egipat, što je nedvosmisleno potvrđeno tokom suđenja. Presuda je prvostepena, te postoji mogućnost da je Apelacioni sud ukine ili preinači, međutim, to ne umanjuje razmere ovog skandala.

Uz ovakvu presudu, šokantna je i činjenica da je sudski postupak do te mere razvodnjen da je u prvom stepenu trajao šest godina. Toliko je, naime, prošlo od prvog ročišta do presude, donete pre dva meseca, koju je izreklo veće sudije Ramić.

Republika

Foto: Medija centar

Sudija Ivana Ramić

NAPUSTILA TENIS

Mada detaljan opis događaja, naveden u presudi do koje je naš list došao, ledi krv u žilama, za Ramićevu sve to, izgleda, i nije bilo tako strašno, te mu je izrečena kazna u trajanju od jedne godine, koja će se "izvršiti tako što će je osuđeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje". A evo kako je u obrazloženju opisano šta se dogodilo tog 28. maja 2014.

- U Egiptu, za vreme održavanja teniskog turnira, u uračunljivom stanju, s umišljajem, svestan zabranjenosti svog dela, kao trener, Srđan Dašković je zloupotrebom položaja izvršio obljubu i s njom izjednačen čin s maloletnicom (svi podaci poznati redakciji, prim. aut.) koja mu je poverena radi učenja tenisa, treniranja, tako što je angažovan kao lični trener maloletne - navodi se u presudi i nastavlja:

- On je s oštećenom boravio u Egiptu, gde su bili smešteni u istoj, trokrevetnoj, hotelskoj sobi, da bi pri kraju turnira, tokom noći, pred održavanje poslednjeg programom zakazanog meča, imao s oštećenom, u više navrata, s prekidima, tokom cele noći, polni odnos, koji se sastojao u prodiranju njegovog polnog organa u polni organ oštećene, pri čemu je u jednom trenutku zahtevao od oštećene i da ga oralno zadovoljava da bi potom u toku dana oštećena odigrala trening sa sparing-partnerom, kome okrivljeni, kao trener, nije prisustvovao, a po povratku u sobu, gde je oštećena zatekla okrivljenog, tokom popodneva u više navrata ponovo je imao polni odnos s oštećenom. Nakon toga su odvojeno, najpre oštećena, a potom i okrivljeni, otišli na odigravanje meča, a potom se zajedno, u noćnim satima, vratili u Beograd.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Srđan Dašković

Jasno, da jasnije ne može biti. U vreme kada se sve ovo događalo Dašković je imao 43 godine, a njegova učenica 17. Nakon toga, ona je napustila tenis, a kako saznaje naš list, godinama je imala ozbiljne psihičke traume.

BEZ ODGOVORA

Sudija Ivana Ramić juče nije odgovorila na pitanja koja smo joj poslali na broj telefona koji koristi. S druge strane, nakon što smo Daškoviću poslali pitanja, on nam se javio uz molbu da se čujemo za sat vremena, te obećanje da će nam detaljno objasniti o čemu se radi. Ipak, ubrzo je od njega stigla poruka da ne želi da odgovori na naša pitanja, koja su, kako je napisao, pristrasna.

Ono što je posebno zanimljivo, u presudi Daškoviću za obljubu nigde nema zabrane da i dalje radi s decom. A on, što zvuči gotovo neverovatno, radi kao trener u teniskoj školi Eminent u Podgorici.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 26. avgust 2022.godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Soho

16.11.2023 18:57

Ivana sram te bilo. Ti si sramota za pravosudni sistem.