MISTERIJA DRUGOG POZIVA: Monstrum razgovarao 40 sekundi pre nego što su ga ubili

Autor:

Vesti

16.08.2022

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vuk Borilović je tokom krvavog pohoda u Cetinju čak tri puta telefonirao, izvestila je crnogorska uprava policije u opširnom saopštenju u kojem je rekonstruisan ceo događaj u kom je stradalo deset nevinih ljudi, ali i sam ubica. Međutim, ostala je misterija s kim je obavio drugi razgovor u trajanju od 40 sekundi jer policija to krije da bi zaštitila identitet ubičinog sagovornika.

MISTERIJA DRUGOG POZIVA: Monstrum razgovarao 40 sekundi pre nego što su ga ubili

Foto: Ilustracija; Republika.rs, Shutterstock

Vuk Borilović je tokom krvavog pohoda u Cetinju čak tri puta telefonirao, izvestila je crnogorska uprava policije u opširnom saopštenju u kojem je rekonstruisan ceo događaj u kom je stradalo deset nevinih ljudi, ali i sam ubica. Međutim, ostala je misterija s kim je obavio drugi razgovor u trajanju od 40 sekundi jer policija to krije da bi zaštitila identitet ubičinog sagovornika.

Naime, nakon što je zverski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, nazvao je njenog supruga Miloša i hladnokrvno mu saopštio šta je učinio.

- Pobio sam i moju i tvoju porodicu - rekao je ubica Milošu Martinoviću.

Treći poziv Borilović je uputio svom kumu, kada je već bio na samrti i kada je rekao da je pobio veći broj ljudi.

- Teško sam ranjen, neću preživeti - bile su njegove poslednje reči.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Interesantno je da se Borilović pre samog zločina takođe čuo s kumom s obzirom na to da je ovaj tog dana trebalo da ga vozi kod psihijatra.

Ono što, međutim, zbunjuje javnost jeste da policija nije htela da obelodani koga je ubica zvao.

- Na osnovu do sada sprovedenih uviđajnih radnji proizilazi da je oko 15.30 V. B. (Vuk Borilović) obavio telefonski razgovor s drugom osobom, čiji identitet zasad, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo objaviti, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece - navodi se u saopštenju UP.

Spekuliše se da je ubica tada, u stvari, pozvao suprugu, koja je dve nedelje ranije sa četvoro dece napustila Cetinje, da li po suprugovom nagovoru ili zbog letovanja, i da joj je rekao šta je uradio. Sasvim je moguće da se baš zbog toga krije identitet Borilovićevog drugog sagovornika jer bi možda izazvao krvnu osvetu i stavio metu na Lindu Borilović i njenih četvoro dece. Naime, onda bi se ispostavilo da je ona znala za muževljeve namere, tako da bi neko od onih koji su u ovom masakru izgubili bližnje mogao da pomisli da i ona snosi deo odgovornosti.

Druga misterija vezana za ceo slučaj je ta da se ni pet dana posle masakra na Cetinju još ne zna čiji je metak bio presudan u zaustavljanju ubice. Ono što smo do sada saznali jeste da je pomahnitali Cetinjanin pogođen s pet hitaca iz različitih oružja. Kako je policija prenela, prilikom razmene vatre s ubicom na njega je ispaljeno 20 metaka.

- Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od metaka koji je ispaljen od policijskih službenika pogodio V. B. (Borilovića) i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od policijskih službenika i V. B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od V. B. - stoji u saopštenju Uprave policije.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Još isti dan kada se desio krvavi pir došla je još jedna informacija iz policije.

- Borilovićeva smrt nastupila je kao posledica teškog ranjavanja u sukobu s policijom ili naknadnog ispaljivanja projektila na, zasad, tačno neutvrđen način od građanina.

Nedugo potom saznalo se da je i Nenad Neno Kaluđerović pogodio bar jednim hicem ubicu i one je saslušan u Višem državnom tužilaštvu u svojstvu svedoka, posle čega mu je oduzeto oružje. Pored Kaluđerovića saslušano je još nekoliko svedoka, ali niko nije zadržan, a sasvim je moguće da je još neko učestvovao u razmeni vatre kraj Vladinog doma u cetinjskoj Medovini. Naime, nezvanično se može čuti da je od pet projektila koji su pogodili Borilovića, čak tri različitog kalibra, što znači da je i neko treći mogao biti taj koji je usmrtio ubicu.

Ostalo mu samo osam metaka

Vuku Boriloviću posle ispaljivanja čitavog arsenala municije u petak ostalo je samo osam metaka. Toliko je crnogorska policija našla prilikom pretresa kuće ubice. Pored toga, pronađeno je i 4.200 evra.

Ubica hrabri gospodin žešćeg temperamenta

Crna Gora ostala je u šoku posle komentara o masakru na Cetinju nikšićkog psihijatra dr Branke Purlije, doskorašnje članice Milovog DPS. Ona je u jednoj televizijskoj emisiji, praktično, opravdala masakr koji je u petak počinio Vuk Borilović kada je ubio deset nedužnih ljudi. Prema Purlijinom mišljenju, krvoproliće u prestonici Crne Gore izazvao je temperament i mentalitet naroda u toj regiji.

- Crnogorci su poznati po svom temperamentu, to su gospoda, hrabri i obrazovani ljudi - rekla je Branka Purlija.

Nikšićki psihijatar nije stao samo na tome da ubicu, praktično, nazove hrabrim gospodinom.

- Ono što je nama u Crnoj Gori normalno, mladiću iz Vojvodine bi bilo nasilničko ponašanje. To je jednostavno nama u temperamentu - dodala je Purlija.

Foto: printscreen

 

 

Ovakve njene izjave izazvale su buru negodovanja na društvenim mrežama, a komentari su uglavnom bili u negativnom kontekstu.

Interesantno da ova gospođa koja je donedavno bila direktorka doma zdravlja u Baru, nema toliko razumevanja kada je njena bezbednost u pitanju. Ona je u junu ove godine prijavila braću Perišić - Miloša i Milana iz Sutomora da su zaustavili vozilo u kojem je ona sedela na mestu suvozača i da joj je Miloš sa suprotne strane vozila pretio: "Polomiću ti sve kosti."

Purlija je posle ovog incidenta brže-bolje otišla u policiju da prijavi pretnju.

- Ovim činom, kojem su prisustvovali brojni svedoci koji su zaustavili saobraćaj, ugrožena je moja sigurnost, duševni i telesni integritet - rekla je tada Purlija, ne našavši opravdanje da je možda u pitanju bio samo temperament jednog hrabrog gospodina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading