"BRATE STIGLE ŠUŠKE" POLITIČAR SE SLIKAO SA ŠARIĆEVIM PARAMA: Procurile fotografije i poruke iz SKAJ telefona

Autor:

Vesti

29.04.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skaj telefonu narko-bosa pronađene slika političara i poruka kojom se Šariću zahvaljuje za dobijenih milion evra

"BRATE STIGLE ŠUŠKE" POLITIČAR SE SLIKAO SA ŠARIĆEVIM PARAMA: Procurile fotografije i poruke iz SKAJ telefona

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Gomila keša i osmeh slika je koju je jedan poznati i dobro pozicionirani političar poslao Darku Šariću.

- Brate, Šariću, stigle šuške - pisalo je uz fotografiju koja je pronađena u Šarićevom skaj telefonu.

Ova slika otkrivena je tokom istrage koju su vodili Evropol i Evrodžast. U njima su, kako je Republika.rs i ranije pisala, pronađene poruke kojima je Šarić i dok je bio u pritvoru vodio posao, kojim, su naređivana ubistva. Preko satelitskih telefona i telefona sa aplikacijom Skaj Šarić je naredio ekipi Velje Nevolje da ubije Stevana Stamatovića i Igora Dedovića (pogledajte okvir). Pored ovih saznanja, sada su procurile fotografije i poruke iz Šarićevog telefona koje je razmenjivao sa važnim političarem.

Nicović: Sistem zaštite

Marko Nicović, nekadašnji načelnik policije grada Beograda, kaže da mafija često finansira određene ljude iz sveta politike.

- Oni, kriminalci, na taj način sebi grade "sigurnost", imaju na vreme informacije, postaju, na neki način, zaštićeni - kaže Nicović.

Republika

Foto: Tanjug

Marko Nicović

Ovi kontakti, kako objašnjava, deo su mreže koju mafija gradi i koja obuhvata ljude iz različitih sfera.

- Tu je taj novac, koji je u ovom slučaju dobio određeni političar. On verovatno nije jedini, novac je stigao do još nekih ruku, tako se stvara mreža. Političar tim novcem potplaćuje još neke saradnike, dobija informacije, koje prosleđuje mafiji - precizira Nicović.

- Čovek kojem je povereno obavljanje važnih državnih poslova bez stida i srama komunicira sa čovekom koji je osumnjičen za šverc droge, koji je bio u zatvoru. I ne samo da komunicira već Šariću zahvaljuje za apanažu, šalje mu sliku gde pozira s parama koje je dobio od njega. Oko političara sa slike pare na sve strane, oko milion evra stalo je na fotku koju je poslao Šariću - otkrivaju izvori Republike.rs upućeni u detalje istrage.

GLASOVNE PORUKE

Naš sagovornici kažu da je ovaj političar i nije pomišljao da bi istraga mogla da dođe do ove fotografije i da bi njegove veze sa Šarićem mogle da budu raskrinkane.

- Čovek je tolike pare držao u kući. Bio je siguran da preko zaštićene komunikacije i uz korišćenje Skaja niko ne može da sazna za tajne kombinacije i veze koje ima - navodi naš sagovornik.

Međutim, Evropol i Evrodžast su mu pomrsili konce. U istragu su uključene i francuske službe, koje su se pokazale kao vrlo uspešne u provaljivanju mafijaških razgovora i poruka preko aplikacije Skaj.

- Klupko je počelo da se odmotava. Francuzi su i dalje angažovani na razbijanju poruka, preslušavaju se glasovne poruke, češlja se sva prepiska koja je pronađena u Šarićevom telefonu... Pored političara koji je slao slike Šariću, ima još njih koji su iz političkog sveta. I to nisu neki beznačajni funkcioneri, već se radi o vrlo bitnim ljudima - navode upućeni.

Ubistva u Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, ali i u Južnoj Americi

Na osnovu dokaza koje su pronašli Evropol i Evrodžast uhapšen je Šarić, kao i njegov advokat Dejan Lazarević, osuđivani navijač Zvezde Uroš Mišić (Radovanović), šef obezbeđenja Danilo Odović, izvesni Duško Mirković i čak 30 prljavih policijskih inspektora. Evo za šta su osumnjičeni:

* kao organizovana kriminalna grupa, stoje iza svirepih ubistava u Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, ali i u Južnoj Americi

* razotkrivene poruke i pozivi s telefona s aplikacijom Skaj, ali i komunikacija s najmanje pet satelitskih telefona, ukazuju da je Šarić preko njih iz zatvora naručivao ubistva pripadnika "škaljarskog klana"

* Šarić se tereti da je organizovao likvidaciju Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u januaru 2020. u Atini pred njihovim suprugama i decom i u prepunom restoranu. Dvostruki zločin je s dva miliona evra finansirao drugi vođa "kavčana" Radoje Zvicer, a organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković Mare, dok je žrtve tipovao Uroš Mišić, koji je posle izlaska iz zatvora promenio prezime u Radovanović

Republika

Foto: MUP/Starsport

Belivuk, Dedović, Stamatović i Stanković

* sumnjiči se i da je organizovao likvidaciju bivšeg bliskog saradnika Milana Milovca u martu prošle godine u Južnoj Americi jer je ovaj nakon predaje Šarića 2014. preuzeo vođstvo tamošnjim klanom u švercu kokaina, za koji je u odsustvu u Srbiji osuđen na 11 godina zatvora.

* advokat Dejan Lazarević, koji je branio Šarića, doturio mu je telefon u zatvoru

* isti branilac zastupao Belivuka i Miljkovića, sumnja se da je i njima dostavio telefone u ćelije

Naši izvori kažu da se istraga vodi u nekoliko pravac, da je Šarić imao razgranatu mrežu i šemu kontakata:

- Više od 50 političara, što srpskih, što crnogorskih, bilo je na vezi s narko-bosom. Postoje dokazi o komunikaciji s biznismenima iz Srbije i Crne Gore, a među Šarićevim sagovornicima bili su sudije, tužioci, sudski stražari...

NOVA HAPŠENJA

Upućeni u istragu uvereni su da ima dovoljno dokaza i materijala da se krene u dalji obračun s kriminalom, te da treba očekivati nova hapšenja.

- Prema onome čime sada raspolažemo, moglo bi se očekivati da uskoro uslede nova hapšenja. Postoje indicije i dokazi za dvadesetak ljudi, među kojima su neki dobro poznati javnosti, a koji bi uskoro mogli da budu privedeni - navodi naš izvor.

Bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) i pukovnik policije Boro Banjac objašnjava da mafija ne može da funkcioniše bez sprege s državom, te da ne čudi što su u Šarićevom telefonu pronađene fotografije moćnih političkih aktera.

- Oduvek je bilo tako da mafija ne može da funkcioniše bez određenih ljudi iz države. Čelnici organizovane kriminalne grupe moraju biti u vezi s državom, tako da to nije iznenađujuće. Darko Šarić i njegova kriminalna grupa su ozbiljna grupa koja je radila na prostorima, a možda i šire - navodi naš sagovornik.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za praznični trobroj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading