OTKRIVAMO! TOVAR OD 500 KILOGRAMA KOKAINA PRIPADA "KAVČANIMA": Milov čovek švercovao drogu za Velju Nevolju!

Autor:

Vesti

13.01.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo pola tone najčistijeg kokaina, koji je bio sakriven među bananama namenjenim podgoričkoj kompaniji "Voli", pripada "kavačkom klanu".

OTKRIVAMO! TOVAR OD 500 KILOGRAMA KOKAINA PRIPADA "KAVČANIMA": Milov čovek švercovao drogu za Velju Nevolju!

Foto: Starsport

Prema informacijama bezbednosnih struktura Crne Gore, koje su juče prenete našem listu, droga zaplenjena u luci Bar transportovana je uhodanom trasom iz Južne Amerike ka toj državi, a glavni logističar za šverc godinama je Dragan Bokan, čovek od najvećeg poverenja Mila Đukanovića i vlasnik "Volija", ali i Košarkaškog kluba Budućnost. Da je tako, svedoči i podatak da je pre četiri godine, takođe u kontingentu banana za Bokanovu firmu, pronađeno 40 kilograma kokaina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

- Kao i tada, i u ovom slučaju droga je vlasništvo mafijaške grupe koju operativno vodi Radoje Zvicer, a čiji je ogranak u Srbiji bio pod komandom Veljka Belivuka sve dok nije uhapšen. Droga se po uigranoj šemi švercuje najčešće u tovarima banana prekookeanskim brodovima, sa kojih se istovaruje u luci Bar, gde "Voli" ima veliki logističko-distributivni centar - objašnjava za Srpski telegraf sagovornik iz crnogorske službe.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Veljko Belivuk

Gotovo pola tone kokaina nalazilo se u paketima s bananama iz Ekvadora. Sumnjivi tovar pronašli su slučajno lučki radnici koje je angažovao "Voli", nakon čega je obaveštena policija. Na pakovanjima droge ispisano je "S. R. B." i "R. S. B.".

Republika

Foto: Promo foto

Marko Milačić

Politička stranka Prava Crna Gora, na čijem je čelu Marko Milačić, prva je objavila fotografije zaplenjenog kokaina. Milačić je zatražio hitnu reakciju nadležnih organa i istragu protiv Dragana Bokana i s njim povezanih osoba.

- Već drugi put u bananama "Volija" prvo policija, a sada i građani, nalaze pakete kokaina. Ovo je potvrda da sa "Volijem", Bokanom, Ðukanovićem i kokainom nema nikakvih slučajnosti niti je ikada i bilo - rekao je Milačić.

Republika

Foto: printskrin

Vladislav Dajković

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, ističe da saradnja između Bokana i Đukanovića traje godinama i da ga, stoga, uopšte ne čudi što je droga drugi put pronađena u robi "Volija":

- Koliko je Crna Gora "banana država", govori i činjenica da je jedan od osnovnih načina da se napuni budžet upravo šverc kokaina, upakovan u tovare banana. Svojevremeno je i pokojni predsednik Momir Bulatović u TV sučeljavanju s Milom Đukanovićem izneo optužbe upravo vezano za sumnjive tovare banana. Od tada do danas prošlo je 25 godina, a taj mehanizam nije zaustavljen. Jasno je kao dan da droga u magacin "Volija" nije zalutala.

Jovana Vučurovića, poslanika Demokratskog fronta, sve ovo nije iznenadilo.

- Ono što prvenstveno svi moraju da znaju jeste to da DPS nije politička organizacija, već je to političko krilo mafije. U skladu s tim je i predsednik te stranke, a, nažalost, i Crne Gore Milo Đukanović jedan od vođa narko-kartela, ali i vođa jednog od najopasnijih ogranaka organizovane narko-mafije u Evropi i šire. Bokan je tu samo jedan od izvršilaca radova. Ne isključujem ni povezanost za "kavačkim klanom".

BAŠ ME ČUDI!

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena Zvezda, imao je kratak komentar:

- Baš me je iznenadilo da tako poštenom čoveku, pod navodnicima, drugi put nalaze drogu. Sve neki pošten svet, da ne kažem korporativni anđeli.

Mile Novaković, nekadašnji šef UKP Srbije, kaže za Srpski telegraf da je sada najbitnije da istražni organi dobro urade svoj posao.

- Ovo se ne dešava prvi put. Afera s bananama se već godinama pominje u Crnoj Gori i država zajedno sa istražnim organima mora reagovati da bi se utvrdilo ko je stvarni krivac.

Bulatović sve provalio još 1996.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Momir Bulatović

Sada pokojni Momir Bulatović je u TV duelu s Milom Đukanovićem (snimak je dostupan i može se lako pronaći) optužio Mila upravo zbog sumnjivog uvoza banana.

- Znate li da smo u Crnu Goru 1996. uvezli banana za 54 miliona dolara? Crna Gora, po svoj prilici, s obzirom na to da ima 600.000 stanovnika, država je s najvećom potrošnjom banana na svetu, što je samo podloga za šverc - rekao je tada Bulatović.

Neke od veza Mila i Bokana

- Biznismen Duško Knežević objavio je da se preko podgoričke kompanije "Plantaže" izvlače pare za potrebe Košarkaškog kluba Budućnost i da iza toga stoje Bokan, predsednik kluba, i Milo Ðukanović

- Vino iz "Plantaža", tvrdio je Knežević, Bokan distribuira u svom lancu "Voli" po nižoj ceni nego kad se uzima direktno iz "Plantaža", gde se proizvodi, i na taj način Bokan i Đukanović izvlače novac

- KK Budućnost je povodom sedam decenija postojanja dodelio specijalnu nagradu Ðukanoviću, navodeći da je on jedan od najzaslužnijih za uspehe kluba

- Ova Budućnost je metafora nove Crne Gore, poručio je Đukanović

- Cela Crna Gora zna za blisku povezanost, druženje i javne i tajne susrete Đukanovića i vlasnika "Volija"

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ha Ha

13.01.2022 20:42

Pojeo vuk magare,a narkoman bananu