NOVE SLUŽBENE BELEŠKE: Ceca izgubila Arkanovu bebu!

Vesti

28.11.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ražnatović Arkan kakvog niko nije poznavao... Dosad neviđeni dokumenti koje Srpski telegraf objavljuje u ekskluzivnom serijalu otkrivaju mnoge tajne čoveka koji je bio neprikosnoven u srpskom podzemlju, ali i državi, devedesetih godina.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Čak ni najbliži prijatelji Arkana i Cece nisu znali kakva se drama odvijala samo nekoliko dana uoči venčanja

U današnjem nastavku objavljujemo šokantne informacije o njegovom odnosu sa Cecom Veličković (sada Ražnatović) do kojih su došli policijski operativci, uglavnom prisluškivanjem Arkanovih razgovora.

RASKINUO S CECOM PRED VENČANJE, ISTERAO JE IZ KUĆE I OTKAZAO SVADBU

U jednom od izveštaja obrađen je Arkanov razgovor sa Majom Pavić, budućom Cecinom kumom na njihovom venčanju. Prisluškivani razgovor otkriva čitav niz šokantnih detalja, iz kojih se vidi da je neposredno pred venčanje Ražnatović raskinuo s Cecom, izbacio je iz kuće i hteo da otkaže venčanje. U dokumentu stoji:

Foto: Srpski telegraf

Sutra nastavak Novi ekskluzivni dokumenti

Dana 6. 2. 1995. godine (dve nedelje pred venčanje - op. aut.) primenom mere dobijeni su sledeći rezultati: objekat Kafa je kontaktirao sa Majom, koja treba da bude kuma na njegovom venčanju sa Svetlanom Cecom Veličković. U kontaktu, Maja se interesuje za pozadinu sukoba između Kafe i Cece.

Kafa je informiše da prekida svaki odnos s Cecom, da joj je dozvolio samo da prenoći i da odmah ujutru mora da izađe iz njegove kuće, da će pocepati sve pozivnice i otkazati venčanje. Kao razlog za ovakvu odluku Kafa navodi da ga je Ceca obrukala pred prijateljima i da je sestri Lidiji rekla da je Kafa najobičniji seljak i da ne zna šta traži s njim.

Maja pokušava da izgladi nesporazum, ali Kafa energično ostaje pri svojoj odluci.

POSAO SA GORIVOM OD DESET MILIONA MARAKA

Izveštaj od 6. 1. 1995. prenosimo u celosti:

Od sasvim pouzdanog izvora obavešteni smo da je sa Kafom kontaktirao Vlada Bratić (direktor kompanije SDG - primedba operativnog radnika). Tom prilikom Bratić je Kafu obavestio da preko Milana Pejića mogu iz Grčke da uvezu 12.500 tona goriva, koje bi se skladištilo u barskoj luci. Ukupna cena bi iznosila deset miliona DEM, a pomenuto gorivo stiže u barsku luku za dva dana.

Kafa je prihvatio Bratićev predlog, uz konstataciju da je cena visoka, "ali uvalićemo ga Bosancima neocarinjeno, a zarada po litru bi tada bila oko 40 pfeniga".

Isti izvor nas je obavestio da je Kafa kontaktirao sa izvesnim Fiolom i kod njega se interesovao kad će Ulicu Jove Ilića pustiti kao dvosmernu i Fioli naložio da se uskoro spremi da Sokobanjsku ulicu zatvori za saobraćaj jer mu je porodična kuća pri kraju izgradnje.

NAPLATIO 30.000 MARAKA DA MU ŽENA PEVA U BANJALUCI

Jedan od izveštaja datira iz perioda otprilike šest meseci pre venčanja Arkana i Cece. Taj dokument pokazuje da je Željko za pevačicu ugovarao nastupe, ali i naplaćivao njene honorare:

Od sasvim pouzdanog izvora obavešteni smo da je 7. 9. 1994. godine Kafa kontaktirao sa N. N. muškarcem iz Banjaluke. Tom prilikom Kafa je sa N. N. muškarcem ugovorio koncert estradne umetnice Cece Veličković u Banjaluci koji bi se održao u toku septembra ove godine. S tim u vezi, Kafa je sa N. N. muškarcem ugovorio unapred naplatu od 30.000 DEM i saopštio mu da će Cecini gosti na koncertu biti Jami (pevačica - op. aut.) i Željko Kuzmanović iz "Jugopetrola".

DUGI LAINOVIĆ DAO 180.000 EVRA DA BI CECA SNIMILA "NEČISTU KRV"

U leto 1994. Arkan je uveliko bio s Cecom, tim povodom službe bezbednosti su uhvatile njegov razgovor sa jednim od žestokih momaka tog vremena:

Od sasvim pouzdanog izvora obavešteni smo da je dana 15. 8. 1994. sa Kafom kontaktirao Lainović Branislav zvani Dugi. Tom prilikom Dugi je Kafu obavestio da je u Bugarskoj u snimanje filma "Nečista krv" uložio 180.000 dolara, čime je postao vlasnik 20 odsto vrednosti celog projekta. S tim u vezi, Lainović je saopštio Kafi da je čuo da je on u šemi sa Cecom Veličković, koja ima zapaženu ulogu u pomenutom filmu, pa bi želeo da se dogovore o štampanju audio i video kaseta Cecinih pesama iz filma.

Napomena: Operativci su u dokumentima Arkana uvek nazivali Kafa, gde god se pojavljuje to ime, misli se na njega

U toku kontakta, Lainović je ponudio Kafi i da uđu u posao sa proizvodnjom pašteta čiji je rok trajanja dve godine zahvaljujući specijalnoj ambalaži - foliji, koju samo Lainović proizvodi. U vezi toga, Dugi je Kafu obavestio da Nedeljko Šipovac po Vojvodini gura neke svoje paštete kao Kafine, jer se i Šipovac bavi proizvodnjom pašteta, zbog čega je sinu kupio specijalnu mašinu, a koristeći svoje veze, celu proizvodnju plasira robnim rezervama, obmanjujući ih da je rok upotrebe pašteta navodno dve godine.

Kafa je prihvatio predloge Lainovića, uz konstataciju da se o konkretnim stvarima dogovore 1. 9. 1994. godine, kada se Kafa vrati sa godišnjeg odmora.

Foto: Srpski telegraf

Ko su akteri razgovora

1. Maja Pavić

Novinarka, devojka poznatog žestokog momka iz stare garde Radeta Ćaldovića Ćente, ubijena u 25. godini zajedno sa njim u kolima parkiranim ispred "Kluba književnika" u centru Beograda, 14. maja 1997.

2. Borisav Pelević

Funkcioner Ražnatovićeve Stranke srpskog jedinstva, član Srpske dobrovoljačke garde, Arkanov kum

3. Vlada Bratić

Jedan od rukovodilaca u Arkanovoj kompaniji SDG, glavno zaduženje mu je bila preprodaja nafte i benzina

4. Branislav Lainović Dugi

Novosadski kriminalac, komandant Srpske garde posle pogibije Đorđa Božovića Giške. Ubio ga "zemunski klan" 2002. godine u Ustaničkoj ulici, kod hotela "Srbija"

5. Nedeljko Šipovac

Predsednik Predsedništva Pokrajinskog komiteta Saveza komunista Vojvodine posle rušenja autonomaša 1986. godine. Kasnije funkcioner Socijalističke partije Srbije. Ministar poljoprivrede u Vladi Mirka Marjanovića

6. Slavko Mijović

Blizak Arkanov saradnik i prijatelj, bio vlasnik nekoliko ugostiteljskih lokala u glavnom gradu, među kojima je i hotel "Mažestik". Ubijen 2002. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
MARIJA

28.11.2017 12:13

Kada spava da li Ceca Anu (Mladić) sanja?

Odgovori 12 9