SNIMAK SVE OTKRIO! Čelnik Partizana vozio Veljin džip kojim je išao u likvidacije!

Autor:

Vesti

10.03.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i doskorašnji potpredsednik FK Partizan, bahati se i vozika u automobilu koji pripada mafijaškoj grupi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja!

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Slikao se u škodi kodijak, istom modelu automobila koji je koristila i Belivukova grupa i koji je snimljen u Ritopeku uoči otmice i likvidacije Milana Ljepoje

Naime, kako Srpski telegraf saznaje, škoda kodijak za čijim volanom Vuletić luduje auto-putem i to kači na društvene mreže jedno je od vozila tog tipa koji je "kavački klan" koristio za izvršenje brojnih krivičnih dela, među kojima su iznude, otmice i brutalne likvidacije. Takvu škodu snimile su kamere i u Ritopeku, kod vikendice smrti, gde su Nevolja i njegova ekipa kasapili žrtve.

 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Milačiću kućni zatvor

Ilija Milačić, bivši načelnik beogradske kriminalističke policije koji je uhapšen 11. februara ove godine zbog sumnje da je odavao službenu tajnu, osuđen je na osam meseci kućnog zatvora sa nanogicom.

Milačić je u pritvoru proveo skoro mesec dana, pa će ostatak kazne odslužiti kod kuće.

NEVOLJIN RENTAKAR

- Na tom snimku se vide Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mare i Dejan Tešić, koji dolaze u tu kuću, između ostalog, i pomenutim autom. Sve se dešava prošle godine, 8. decembra uveče, uoči otmice vođe "Pink Pantera" Milana Ljepoje, koji je na prevaru namamljen i potom u istoj vikendici ubijen na monstruozan način. Nema sumnje da se radi o istoj marki automobila koju vozi i Vuletić - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Prema rečima načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdana Pušića, kriminalna trojka je te noći pripremila sve i ugovorila kako da se Ljepoja sutradan namami i likvidira jer se, prema mišljenju Veljine mafijaške grupe, previše osilio, a izvršilac je bio Tešić, koji ga je dovezao u Ritopek.

Zanimljivo je da Belivuk na adresi FK Partizan ima dve firme, od kojih je jedna rentakar agencija "South car" (jasna aluzija na južnu tribinu crno-belih), koja, prema podacima sa zvaničnog sajta, iznajmljuje isključivo "Škodina" vozila, tačnije tri oktavije stare tri godine. 

Srpski telegraf je potražio odgovor i od Vuletića, koji je kratko rekao:

- Ne, ne vozim škodu kodijak, već polovnu škodu karog, koja košta 14.000 evra.

Bivši Partizanov čelnik je juče rano ujutro priveden u blizini Tužilaštva za organizovani kriminal i sproveden u SBPOK na saslušanje zbog sumnje na tri krivična dela - iznuda, otmica i pranje novca. On je dan pre hapšenja najavio da će se sam "predati" tužiocu, neosnovano optuživao državu da mu sprema "spektakularno hapšenje, kao predstavu za javnost" i da mu se "pakuje da je pedofil i brat Velje Nevolje, u najmanju ruku".

MNOGO KONTAKATA

Međutim, da ima i te kako veze sa Belivukom, govore i transkripti razgovora, iz kog se vidi da razmenjuju nežnosti nakon što je profesor odradio nešto za kriminalca, a ovaj ga zvao da mu se oduži. Kriminalca je nazivao bratom i poručivao mu da ga mnogo voli, na šta mu je ovaj uzvratio da i on voli njega.

Jedan od razgovora vođen je dok je Vuletić bio na putu ka Zlatiboru, gde je bio učesnik studentske konferencije. Kako saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih istrazi, Belivuk je s telefona registrovanog na jednog od članova njegove bande pozvao Vuletića, želeći da mu zahvali (ne samo verbalno već i konkretno) za nešto što je odradio za njega. Zvao ga je na privatni broj, koji se vodi na profesora, a to je, prema rečima našeg sagovornika upućenog u tok istrage, bio samo jedan od registrovanih kontakata ove dvojice, a tek treba da se utvrdi o kakvim uslugama se radi.

RepublikaFoto: Starsport

Izbegao testiranje na poligrafu, negirao optužbe o Belivuku, seksu s decom i dilovanju droge

Posle bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović i predsednika FSS Slaviše Kokeze, Vuletić je treći koji je izbegao ispitivanje na poligrafu.

Njegov advokat Vladimir Terzić je rekao da je poligrafista zaključio da zbog zdravstvenih razloga, jer ima respiratorne i srčane probleme, bivši čelnik Partizana nije podoban da bude poligrafski ispitan.

- On je imao želju, a ja sam upravo zbog ovih razloga bio protiv jer skoči mu pritisak i onda poligraf pokaže nešto što nije. Sutra treba da im priložimo njegovu zdravstvenu dokumentaciju - rekao je Terzić.

Vuletić je prethodno saslušan u SBPOK, a posle izlaska na Tviteru je zapretio prijavama:

- Bio na poligrafu. Poligrafista, kada je informisan od kojih sve bolesti hronično bolujem, mi pokazao izlazna vrata i rekao: "Žao mi je, niste podobni za ovu vrstu ispitivanja." A sada neka krivične prijave čekaju da budu podnete.

Kako Srpski telegraf saznaje, Vuletić je na saslušanju negirao optužbe o poznanstvu sa Belivukom, seksom sa maloletnicima, odlaskom u bunker na stadionu Partizana i dilovanju droge.

- Ostalo što je govorio bilo je bezvredno za istragu. Pričao je o dešavanjima u Partizanu 2015. i više-manje sve ono što je iznosio u intervjuima - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: Tanjug

Vulin: Zna šta je radio, neka ga je stid!

Vuletić je preko Đilasovih i Šolakovih medija pokušao da demantuje da je on na snimku, ali je veštačenjem glasa to nepobitno utvrđeno. Na njegove optužbe, koje je preneo KRIK, da država stoji iza Belivukovog klana oštro mu je odgovorio ministar policije Aleksandar Vulin.

- Voleo bih da je taj čovek u stanju da oseti stid i treba da ga bude stid, treba da ga bude sramota, a on zna zašto treba da ga bude sramota. On odlično zna zašto treba da se stidi zbog ovoga što je govorio, zbog onoga što je radio. Nadam se da se stidi. Postoje brojne indicije da je Vuletić bio u veoma dobrim odnosima sa pripadnicima tog kriminalnog klana. Da vidimo za šta će nas tužiti, za svoju komunikaciju s ovim grupama koje su vladale na stadionu Partizana? Brzo je Vuletić odjurio sa stadiona kad je pala grupa oko Belivuka, da li to ima veze jedno s drugim, ubrzo ćemo videti. Kako istraga bude napredovala, videćemo da li su imali zajedničke želje, porive, potrebe - istakao je Vulin.

RepublikaFoto: Instagram/printscreen

Nevoljin naslednik pao u Dominikani

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji se sumnjiči da je naslednik kriminalne grupe Veljka Belivuka, uhapšen je u Dominikanskoj Republici, gde inače živi i Dragoslav Ilić zvani Gagi Argentina, saznaje Srpski telegraf.

Za Vušovićem je inače raspisana crvena poternica i naša država traži hitno izručenje jer postoji bojazan da bi mogao da pobegne iz imigracionog centra. Prema operativnim saznanjima, Džoni je planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Predsednik Srbije je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost napomenuo da već postoje mlađe ekipe koje su spremne da naslede Velju Nevolju.

- Izvesno je da nije lako da budete oslobođeni posle tako teških, gnusnih i monstruoznih zločina. Saseći ćemo krila onima koji misle da je sada došlo njihovih pet minuta i koji žele da zauzmu pozicije i misle da mogu da se ponašaju isto ili slično, kao oni - rekao je Vučić, a potom dodao da će "borba države biti još žešća i jača".

Vušović je hapšen još 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem zvanim Aca Mutavi, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva kalašnjikova u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao s osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP.

Nakon ubistva Stankovića Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak tog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za "kavčane", ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima. Mediji su pisali da se Vušović nalazi u Španiji, ali se to ispostavilo kao netačno.

- Sumnja se da je i Vušević, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa "kavačkog klana". Navodno, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog. Odmah je angažovao ekipu za odmazdu, i to ekipu s Vračara, kojom rukovodi Džoni - kažu upućeni u istragu.

Vušovićeva ekipa s Vračara je poznata kao veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde, koga je kasnije zverski ubila Belivukova ekipa. Bomba je bila postavljena pod njegov porše 2019. na Vračaru, a Vukićević je pukom srećom izbegao smrt. Nestao je sredinom oktobra 2020. na Banovom brdu, a pretpostavlja se da je namamljen preko kriptovanog telefona takođe otetog Damira Hodžića. Vukićeviću je prvo odsečen jezik, a onda je ubijen.

 

RepublikaFoto: Instagram/printscreen

Ko je Gagi Argentina

Gagi Argentina se predstavlja kao trgovac naftom, ali mediji tvrde da radi za američku agenciju za borbu protiv trgovine narkoticima (DEA). Ljudi iz narko-biznisa u to ne sumnjaju i veruju da je Ilić već posle prvog hapšenja pre više od 15 godina postao saradnik DEA i, umesto velike zatvorske kazne, dobio samo kućni pritvor.

Kockice su počele da se slažu pošto su u nekoliko akcija hapšeni njegovi saradnici, ali je on uvek uspevao da se izvuče. 

Misterija je bilo i Ilićevo kratko zadržavanje u pritvoru posle zaplene 150 kilograma kokaina u Češkoj, a ostalo je nejasno i kako je 2011. uspeo da izbegne hapšenje u akciji "Niva" u Brazilu.

TRANSKRIPT RAZGOVORA VULETIĆA I NEVOLJE

Belivuk: Profo, Velja je.

Vuletić: Krenuo sam na Zlatibor, imamo studentsku konferenciju i u nedelju se vraćamo, dolazi nam i ministar Ružić.

Belivuk: Opa, opa.

Vuletić: Pa predajem njegovom sinu.

Belivuk: Nisam to znao. Znači i on gura sina u politiku.

Vuletić: Pa on je naš, ovo tvoje smo danas završili.

Belivuk: Sve znam, zato i zovem da ti donesem.

Vuletić: Molim te, rekao sam ti, ti si moj brat i neću da pričam.

Belivuk: Ti si naš i zato ti kažem, kad se vratiš u nedelju, zovi.

Vuletić: Ti znaš koliko ja tebe volim.

Belivuk: I mi tebe, nego zbog malera, kad se vratiš, javi mi se, molim te, da ti donesem.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading