PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO ZAVRŠNE RADOVE NA SAVSKOM TRGU! Neverovatno!

Autor: Republika

Vesti

23.01.2021

18:30 >> 19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadna poseta!

RepublikaFoto: printskrin

Predsednik je najpre rekao da nije očekivao da Savski trg ovako nestvarno izgleda!

Obnovljeni Savski trg, sa spomenikom, biće svečano otvoren na Savindan, 27. januara, a večeras je taj prostor zasijao u punom sjaju, onako kako će izgledati i ubuduće.

Rasveta na spomeniku obuhvata osvetljenje sa pet LED linija dužine 20 metara, ukupne snage 500 W, dok osvetljenje u šlemu čini 66 komadnih svetiljki ukupne snage 1 KW.

Oko spomenika postavljena su dva stuba visine 24 metra sa ukupno 12 reflektora i još dva stuba od po 10 metara, sa takodje 12 refekletora.

Na samom trgu rasvetu čine setovi od po dve i tri dekorativne rasvete.

Ispred zgrade bivše železničke stanice nalazi se osam stubova od po pet metara sa jednom lirom, kao I na rubu trga 19 stubova od pet metara sa dvokrakom lirom, kao I LED rasveta ispod stepenika podijuma.

Uključivanju probne rasvete prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Konačno sam srećan što smo sat na Železničkoj stanici porpavili i to nakon 24 godine. Ovo je simbol srpskog napretka i pobede. Kao feniks iz pepela se podigla Srbija. Rekao sam malopre da je sramota bilo reći kako smo nazivali ovaj deo grada i dodao:

 

 

U ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije! Verujem da ćemo u narednim satima prestići i biti drugi u Evropi. Moramo da obezbedimo revakcinaciju. Imamo sačuvane vakcine za to. Mi nećemo da radimo ono što je radila Britanija, da nema količinu za drugu vakcinu. Danas sam imao jedan razgovor, ne mogu da vam kažem sa kim, ali sam siguran da ćemo dobiti još 100.000 vakcina - otkrio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
sasa

23.01.2021 18:45

Savski trg će biti jedan od najlepših trgova u Beogradu, zajedno sa Slavijom i Trgom republike.

Aca

23.01.2021 18:47

Naša prelepa prestonica ima čime da se ponosi. Savski trg je upravo jedan od njih.

Ruta

23.01.2021 18:53

Stvarno neverovatno, prelepo izgleda. Hvala vam sto je Beograd lep.

nedeljko

23.01.2021 19:06

Predivno!