UVELI SU NAM VELIKOG BRATA, A STEFAN NEMANJA JE ONDA KIČ I ŠUND?! Vučić zapušio usta neukoj opoziciji, postavio na mesto koje zaslužuju

Autor: Republika

Vesti

21.08.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neumesni komentari opozicije na račun spomenika velikom Stefanu Nemanji na Savskom trgu stigli su do predsednik Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: youtube.com/tanjug.com
Aleksandar Vučić u Batajnici

Predsednik naše države je posle vojne vežbe u Batajnici upitan da prokomentariše kritike da je spomenik osnivaču najsvetlije srpske dinastije kič i šund:

- Interesantno da oni koji su nam uveli "Velikog brata" su u tome videli vrh kulture, a u Nemanji vide kič i šund. Pitao sam se uvek koji su to ljudi koji to kritikuju. Dižemo spomenik rodonačelniku Srbije, u Pionirskom parku su digli spomenik "Velikom bratu". Smetlište, užas. Prvi rijalitiji koji su uništavali svest, duhovnost... Ako hoćete da nametnete "Velikog brata" umesto Stefana Nemanje, ne verujem u to. U Srbiji nema stvari koju kada uradite da je dobra: autoputevi, otvorene fabrike, vojska, pruge,...Nije im dobro.  Verovatno jer nisu stavili pare u svoj džep  izjavio je Vučić i naglasio koliko se ulaže u dizanje istorijske svesti kroz kulturu:

 

- Zašto 75 godina nismo napravili nijedan film o Jasenovcu jer lažne elite nisu htele da se zameraju i bežale su. Ja se ne stidim naših žrtava i Nemanjića.  Zato gradimo Hram Sv. Save, a oni su za 10-12 godina na vlasti ualgali tri puta manje nego mi - dodao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
BozaB

21.08.2020 10:16

Ne mogu oni koji nemaju osnove kulture i bontona da razumeju jedan takav spomenik kulture.

Nikola

21.08.2020 10:38

Oni koji su doveli rijaliti u Srbiju i na njima zaradili ogromne pare danas to kritikuju.

Tanjica

21.08.2020 12:50

Zalosno je sto neko daje sebi za pravo da komentarise umetnost i kulturu,a zaboravlja kakav je kic i sund uveo dovodeci ,,Velikog brata" u nasu zemlju.

Filip

21.08.2020 18:01

Stefan Nemanja je zaslužio spomenik. Opozicija kritikuje sve što se radi u interesu građana.