ĐILAS JE NAJPOVRŠNIJI POLITIČAR KOG SAM SREO! Vesić spustio vođu opozicije, izneo ko je, šta je i koliko je Beograd procvetao bez njega

Autor: Republika

Vesti

13.08.2020

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić odgovorio je lideru opozicije Draganu Đilasu na zamerke što spomenik Stefanu Nemanji radi ruski vajar.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Vesić je naveo primere najpozantijih svetskih statua, simbola najvećih svetskih sila, koje uopšte nisu napravili domaći umetnici, nego stručni stranci.

Ujedno je i podsetio za šta je važio Savski trg za vreme Đilasovog upravljanja gradom:

- Nikada nisam upoznao površnijeg i neobrazovanijeg političara od Dragana Đilasa. Znači, po Đilasu, Srbija ne sme da angažuje ruskog vajara da bude autor spomeniku Stefanu Nemanji kao i da ga izlije u svojom ateljeu u Moskvi? 

A SAD su mogle da “uvezu” kako to neznalica kaže Kip Slobode, simbol Njujorka i SAD, iz Francuske? To je u redu?

Inače, dok je bio gradonačelnik, Đilasu nije smetalo da “uveze” spomenik iz Azerbejdžana? Spomenik nekadašnjem predsedniku Azerbejdžana Hajdaru Alijevu? Nije mu ni smetalo da ispred opštine Vračar postavi čudo, remek delo koje i danas plaši decu.

 

Nema Đilas problem zato što spomenik Stefanu Nemanji dolazi iz Rusije. On ima problem što se u Beogradu uopšte podiže spomenik Stefanu Nemanji. Da ga je želeo podigao bi za devet godina koliko je bio vlast u Srbiji i Beogradu. Ima Đilas još jedan problem. Danas Savski trg postaje najuređeniji deo Beograda, najveći pešački trg u Srbiji sa preuređenom zgradom Stare železničke stanice. U njegovo vreme ovaj grad se zvao “štajga”. E u tome je razlika između nas i vas. Mi uređujemo grad, a u Đilasovo vreme on je ličio na “štajgu” kao i Đilasova politika - napisao je Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading