TEŠKE REČI FRANCUSKOG POLITIČARA: Optužio fudbalera PSŽ-a da je DŽIHADISTA!

Autor:

Vesti

02.11.2020

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problematično ponašanje Francuske vlasti nastavilo se u jeku obezglavljivanja dvoje ljudi u toj državi, pa je poslednji u nizu neosnovanih napada uputio jedan političar ka fudbaleru PSŽ-a Persnelu Kimpembeu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaler Francuske na meti državnog poslanika

Kimpembe, mladi fudbaler tamne puti i islamske veroispovesti, podržao je Habiba Nurmagomedova kada je ovaj uputio oštru kritiku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i njegovom ophođenju tokom poslednje krize sa terorističkim napadima.

UFC Legenda oštro je osudila Makrona i njegovo označavanje muslimana kao terorista, sa čime se složio mladi osvajač zlata na Mundijalu u Rusiji.

 

Za razliku od njih, poslanik Džordan Bardela bio je razjaren njegovim znakom podrške, pa je mladog fudbalera i njegove istomišljenike nazvao budalama dok je likovao što Kimpembea nema na poslednjem spisku reprezentacije.

- Nema reprezentacije za Kimpembea. Oni koji podržavaju džihadiste na Instagramu i ne preuzimaju odgovornost smatraju nas budalama. Oni su budale, a vi prestanite da budete naivni, nego pazite šta se dešava oko nas - istakao je Bardela.

Persnel, naravno, nije bio jedini fudbaler koji je podržao Habibovu poruku, pa su nju "lajkovali" i Timue Bakajoko, Mamadu Sako, Miralem Pjanić, Karim Benzema, pa čak i bivši legendarni Dejvid Bekam!

Kimpembe je jasno i gospodski objasnio poslaniku čime se on bavi i za šta se zalaže.

- Ja igram fudbal, ne bavim se politikom. Oštro osuđujem terorizam, kao i sve vidove nasilja. - kratko je objasnio Persnel Kimpembe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading