KO PLJUJE VUČIĆA DOBIJA UHLEBLJENJE: Tajkuni Đilas i Šolak odrešili kesu - dele nagrade pljuvačima vlasti

Autor:

Vesti

19.08.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj i bivši poslanik izbačen iz redova SPS Srđan Dragojević, koji se mesecima ističe pretnjama, vređanjem i psovanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i građana koji podržavaju SNS, nazivajući ih govnima, dobio je nov posao.

RepublikaFoto: fotomontaža/N. Mandić/Tanjug/Instagram/Printscreen
Tajkun Đilas i njegovi ljudi

U ponedeljak je počelo snimanje njegove serije "Kljun" i to, gle čuda, u produkciji "Junajted medije", gde je jedan od čelnika Dragan Šolak, medijski magnat i partner lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Matić: Đilas je bio i ostao isključivo zaštitnik svojih tajkunskih interesa koji su sada srasli sa interesima Šolaka

ISTI KRITERIJUM

Dragojević se, uvereni su sagovornici Srpskog telegrafa, preporučio tajkunskom dvojcu Đilas-Šolak upravo žestokom pljuvačinom po srpskom predsedniku.

Uhlebljavanje uz finansijsku podlogu, kako navode, ključni je kriterijum da nagrade Vučićeve kritizere. Slično je, podsećaju, bio slučaj, između ostalih, i sa voditeljima Ivanom Ivanovićem, Zoranom Kesićem, Darkom Mitrovićem, novinarom Slobodanom Georgievim, koji su udomljeni u "Junajted grupi" (pogledaj okvire).

Priznaje KiM i genocid u Srebrenici, ne priznaje koronu, psuje majke...

Dragojević izvesno vreme, pre svega na Tviteru, vređa, psuje, preti služeći se vulgarnim rečnikom. On je, između ostalog, napisao da je Kosovo nezavisno, da se u Srebrenici desio genocid i optužio Vučića da je inspirator tog genocida (?!). Reditelj je navodio da je "običan" grip gori od korone, te da se izdrži diktatura i pretio da će "je*ati kevu" predsedniku, nazivajući ga stokom psihopatskom. Svinjskom huntom, stokom smrdljivom, govnom od čoveka, pohlepnim, amoralnim smećem, nazvao je svakog ko podržava SNS.

Inače, Dragojević, po obrazovanju klinički psiholog i reditelj, vlasnik je producentske kuće "Delirijum films", koja je izvršni producent serije "Kljun".

Dačić: Ode u ćorsokak

Iako voli da priča o politici, Dragojeviću ipak nije pošlo za rukom da ostane poslanik, Naime, on je 2010. postao je član GO SPS, sa čije liste je ušao u parlament i dobio platu poslanika. Ali pred predsedničke izbore 2017. podržao je kandidaturu Saše Jankovića. Zato je lider SPS Ivica Dačić kazao tad da će biti izbačen iz partije i da svako bira politički put, a Dragojević je izabrao ćorsokak.

 

- Đilasov savez, kako god se zvao, osim što nema program i politiku, nema ni vrednosnu orijentaciju. To se odnosi i na medije koje poseduje. Podržaće svaku bitangu i/ili političku hulju samo ako je ova protiv Vučića - kaže za Srpski telegraf Nebojša Krstić, koji je takođe bio meta Dragojevića. Sasuo je teške uvrede rekavši i da je "đubre bez dece".

Krstić: Podržaće oni svaku bitangu i/ili političku hulju samo ako je ova protiv Vučića

VAŽNA PREPORUKA

Očigledno je, mišljenja je politički analitičar i novinar Antidota Marko Matić, da se iz dana u dan pojavljuje sve više dokaza da je spremnost da se na što vulgarniji i primitivniji način kritikuje aktuelna vlast u Srbiji, postala glavna preporuka za sklapanje unosnih poslova sa firmama Šolaka i njegovog političkog eksponenta Đilasa.

I njih su nagradili

Ivan Ivanović

Posle prekida emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na TV Prva rekao je da više neće na televiziju. Radio je iz svog stana emisiju "Skromno veče sa Ivanom Ivanovićem", emitovanu na Jutjubu, gde je kritikovana vlast, da bi dobio ponudu i aprila 2019. prešao na TV Nova S, koja je u okviru "Junajted grupe".

Zoran Kesić

Autor emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem", gde ismejava vlast, nije produžio ugovor na nacionalnoj TV B92, nego je potpisao novi sa kablovskom Nova S početkom ove godine.

Darko Mitrović

Radijska emisija Mentalno razgibavanje prekinuta je sa emitovanjem novembra 2018. Voditelj Mitrović nije krio, kako je kazao, da ne voli establišmet. Od aprila 2019. emisija počela sa emitovanjema na Nova S.

Slobodan Georgiev

Novinar nedeljnika Vreme i programski koordinator BIRN od ove godine je direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria, koju je, uz Novu S i N1, pokrenula "Junajted medija".

- Taj kriterijum, međutim, u potpunosti ruši lažni mit o nezavisnosti Šolakovih medija i novinara, a sada i umetnika, kojima je istina navodno jedina ideja vodilja. Kao što vidimo ta "istina" se meri Šolakovim novcem i i te kako ima cenu. Iako se predstavlja kao političar kome je navodno stalo do građana Srbije, Đilas je bio i ostao isključivo zaštitnik svojih tajkunskih interesa koji su sada srasli sa interesima Šolaka, koji je u međuvremenu postao vodeći partner u njihovim zajedničkim poslovnim poduhvatima - navodi za Srpski telegraf Matić.

Od Šolaka, Đilasa i Dragojevića juče nismo uspeli da dobijemo komentar na brojeve poznate redakciji.

Foto: Naslovna strana Srpskog telegrafa od 20. avgusta

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Stefan

19.08.2020 19:49

Ivan Ivanović, Georgiev i Srdjan Dragojević su Djilasovi plaćenici koji za pare pljuju Vučića.

Drugar

19.08.2020 19:54

Narod zna kakva je opozicija, da je to opozicija lazi i besmisla...

Deki

19.08.2020 20:22

Ništa ne dobija plaćanjem pljuvačina, rejting mu je sad već ispod cenzusa, ovakvim ponašanjem samo sebe srozava.

Prvoborac

19.08.2020 20:41

Jadni i bedni mali i neostvareni ljudi jedino to i mogu da rade.za šaku novaca da jedu ono što se ne jede i sebe obeležavaju kao izdajnike Srbije.