Lider Saveza za Srbiju preko omladine odustao od bojkota: ĐILAS IDE NA IZBORE!

Autor:

Vesti

22.01.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas prelomio, ipak izlazi na izbore, čime je zabio nož u leđa koalicionim partnerima iz opozicije! Vođa Saveza za Srbiju odlučio je da odustane od bojkota predstojećih parlamentarnih izbora, a tu odluku da realizuje zakulisnim putem preko udruženja 1 od 5 miliona. Ovaj pokret izašao je sa ultimatumom upućenom Stranci moderne Srbije (SMS) i Novoj stranci, koji glasi da ako za sedam dana ove dve partije ne proglase bojkot, oni će izaći na predstojeće izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Dragan Đilas

Praveći se da nema nikave veze s pokretom koji je SZS i finansijski pomagao, Đilas je dao izjavu kojom se ograđuje od podmlatka, tvrdeći da nijedna članica njegove opozicione koalicije neće izaći na parlamentarne, pokrajinske niti lokalne izbore.

- Što se tiče odnosa Saveza za Srbiju prema grupi tih mladih ljudi (1od 5 miliona), mi ćemo danas imati Predsedništvo SZS i zvanično ćemo se oko svega toga oglasiti - rekao je Đilas, jedan od najglasnijih zagovornika neizlaska na izbore.

OTKRIVENE KARTE

Međutim, Valentina Reković iz pokreta 1od 5 miliona navela je da ta organizacija nije prekršila nijedno dosad dato obećanje u sporazumu sa narodom.

RepublikaFoto: facebook.com/Valentina Rekovic
Valentina Reković

- Do sada smo bili tolerantni, rekli smo da ćemo braniti svaki potpis, i to ćemo i uraditi. Onemogućićemo im ulazak u Skupštinu - rekla je Rekovićeva.

Ona je navela da je pokret podsećao sve potpisnike sporazuma da poštuju datu reč, navodeći da neke stranke koje su potpisale ovaj dogovor nisu još proglasile odluku o neizlasku na parlamentarne izbore.

- Stranke koje su već proglasile bojkot nisu se nadale da ćemo mi saznati da se spremaju za lokalne izbore, tako da i njih pozivamo da u roku od sedam dana obustave sve pripreme za izbore, inače će pokret izaći i na lokalne izbore - naglasila je Rekovićeva.

APR kaže da su spremni za izbore

Da je pokret 1 od 5 miliona više nego spreman da ide na predstojeće parlamentarne izbore potvrđuje i pretraga u Agenciji za privredne registre. Prema njoj se vidi da svaki od opštinskih ogranaka ove organizacije ima aktivan status.

Zoran Živković, predsednik prozvane Nove stranke, ne smatra da je bojkot rešenje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Zoran Živković

- Proglašavanje bojkota mesecima pre izbora je neozbiljno jer pretnja bojkotom može biti sredstvo pritiska na vlast, ali bojkot sam po sebi nije rešenje. Odluka o bojkotu mora biti proračunata na osnovu posledica koje će on proizvesti i po stranku i po građane - rekao je Živković.

NE UCENAMA

Uprkos ultimatumu, odluku neće promeniti Stranka moderne Srbije. Šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura reagovala je na Tviteru ovim povodom, navodeći da se neće pokoravati ultimatumu podmlatka SZS.

- Omladinci Saveza za Srbiju, ne znam šta ste umislili, al' bi bilo dobro da zaboravite na to da mi vi (ili bilo ko drugi) bilo šta "dopuštate", da pretite i huškate na mene lično, na ljude iz moje stranke i druge opozicionare - navela je poslanica.

Omladina DS zbog Boška izlazi iz SZS

Demokratska omladina (podmladak DS) saopštila je da će se isključiti iz svih aktivnosti SZS dok, kako je istaknuto, ne bude jasno da li taj savez podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića. Omladina DS je u saopštenju navela da je u nekoliko navrata osudila postupke Dveri, smatrajući da zanemaruju činjenicu da politički deluju unutar SZS, dok je, kažu, Obradović napadom na Dragoljuba Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv aktuelne vlasti.

Osim toga, Macura je obznanila da SMS ne podržava bojkot narednih izbora.

- Ne postoji jedinstvo čak ni kod onih koji su u nekom savezu. Mi nismo u bojkotu, ne podržavamo ga i samim tim ne možemo ni štetu da napravimo. Više štete prave sami sebi oni koji jesu u bojkotu - dodala je ona.

Foto: Srpski telegraf
ST 24. januar 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
jokakii

22.01.2020 20:31

Logicno je da ce DJilas izaci na izbore pogotova sada kada je spusten cenzus i tako osigura sebi mesto u vladi

Odgovori 11 0
Krsta

23.01.2020 15:00

@jokakii - Mesto u Skupštini Srbije a ne u vladi.

Ada

22.01.2020 20:46

ako izadji i obrukaj se da zavrsimo vise s tim

Odgovori 11 0
Jelena

22.01.2020 21:26

Ako neko ocekuje da ce opozicija da se slozi oko bojkota izbora, onda je on nepopravljivi optimista.

Odgovori 11 0