Saznajemo: Vuk u panici, Đilas izlazi na izbore

Autor:

Vesti

04.12.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staro neprijateljstvo koje datira iz DS ponovo se razbuktalo. Ovoga puta povod za sukob nekadašnjih partijskih kolega iz Demokratske stranke je bojkot izbora, ali i kako tvrde u Narodnoj stranci, Đilasov plan da posle DS rasturi i njihovu partiju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Iz Jeremićevog tabora tvrde da je Đilas promenio ploču, te će umesto bojkota, koji javno obojica zagovaraju, lider SZS i Stranke slobode i pravde ipak izaći na izbore.

- Imamo precizne informacije da će Đilas pogaziti dogovor o bojkotu izbora. Njegova priča o bojkotu izbora samo je mamac kojim navlači druge opozicione igrače na tanak led. Dok mi mislimo da smo jedinstveni u borbi za isti cilj, dotle Đilas jača svoju poziciju, uveren da će mu to pomoći da na izborima pokupi i glasove naših birača - objašnjavaju u vrhu Narodne stranke.

PROVALJEN PLAN

Naš izvor iz Narodne stranke precizira da su razotkrili Đilasov plan.

RepublikaFoto: Republika

Omladinci DS zahtevaju ostavku Lutovca

Sastanak između omladine DS sa liderom Zoranom Lutovcem, koji ih je raspustio jer su "neposlušni", otkazan je iako je prema najavama trebalo da se održi juče. Razlog za otkazivanje sastanka je to što mlade demokrate ni posle pet dana nisu dobile obrazloženje zašto su raspušteni. Nezvanično im je poručeno da je takva odluka doneta da bi se "upodobili" iako su, kako sami kažu, i dosad sprovodili program i politiku stranke.

- Oni će tražiti da organi stranke preispitaju ko je u pravu, a od Lutovca očekuju da ako u što kraćem roku ne razreši ovu situaciju u njihovu korist, podnese ostavku. Ubeđeni su da je Lutovac rešen da po svaku cenu održi dil sa Đilasom kako bi ovaj koristio stranačku infrastrukturu za sebe - pojašnjavaju naši izvori.

- Znamo šta radi, nije ovo prvi put da se Đilas bavi zakulisnim radnjama. Radio je to Jeremiću i dok su obojica bila u Demokratskoj stranci i sada koristi isti metod: zavadi, manipuliši i stvori sve uslove da ti profitiraš. Priču paralelno vodi na dva fronta, napravio je haos kod demokrata, dok intenzivno radi na stvaranju haosa u SZS. Jasno nam je da je cilj da ubrzo preuzme kormilo, baš kao što je to prethodno uradio sa preuzimanjem protesta "1 od 5 miliona". Time dobija kompletnu stranačku infrastrukturu, ali i glasače, koje je ovim igrama iz tabora DS, ali i omladinaca iz protesta, preveo na svoju stranu - ističu neki od Jeremićevih saradnika.

Jeremić: Nadam se da ćemo ostati jedinstveni i da niko od nas neće da se pridruži ostalim glumcima opozicije

Moj stav

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Nataša Vučković, poslanica DS

Opoziciona stranka koja u vreme kad se mladi inače nevoljno uključuju u političke stranke nema drugi način da rešava probleme nego odlukom o raspuštanju omladine? Mora hitno da nađe drugi način delovanja.

Razotkrivajući Đilasov plan, Jeremićevi saborci uvereni su da je naredna Đilasova meta upravo njihova Narodna stranka.

- Sve je jasno kada je DS u pitanju, što se Dveri tiče, očigledno da tandem Obradović-Đilas trenutno ima zajednički interes. Smetnja smo im mi, te se stoga priprema udar na našu stranku. Đilasu bi dobro došlo da pokupi i neke patriotske glasove, te će pokušati da i kod nas izazove razdor, sukobe i podele poput onih koje se dešavaju kod demokrata - navodi naš izvor.

Jeremićeve zamerke Đilasu

1. Konstantno pravi gafove koji štete SZS

2. Ima kratak fitilj, često je nasilan (napad na tasta, vređanje studenata)

3. Ima najnegativniji imidž od svih lidera SZS, narod ga vidi kao bogatog i bahatog tajkuna

4. Štiti Željka Veselinovića, čije vulgarnosti odbijaju glasače

Ovo Đilas zamera Jeremiću

1. Ništa ne donosi SZS jer ima mnogo manju podršku među desno orijentisanim biračima od Boška Obradovića

2. Umešan u međunarodne korupcionaške skandale

3. Ne može da sakrije liderske ambicije, pa često ulazi u sukobe unutar SZS

4. Narod ga pamti kao izrazito neuspešnog šefa diplomatije

TRENUTAK ISTINE

Da je nepoverenje glavna karakteristika odnosa Jeremića i Đilasa, vidi se i po izjavi lidera Narodne stranke, koji je javno izrekao sumnju u opozicione kolege i njihovu odlučnost da bojkotuju izbore.

- U narednih nekoliko nedelja režim će objaviti da su ispunjeni svi zahtevi međunarodnih posrednika i posmatrača i tada će krenuti ozbiljni spoljni pritisci. To će biti trenutak istine. Nadam se da ćemo ostati jedinstveni i da niko od nas neće preći na drugu stranu - da se pridruži Vaciću, Čanku, Šapiću, Šešelju i ostalim glumcima opozicije u izbornoj predstavi režima. Nikada nas neće ceniti ukoliko ne pokažemo da imamo kičmu i da smo u stanju da održimo reč. A reč smo dali - da svojim učestvovanjem na lažnim izborima nećemo pružiti legitimitet za još četiri godine vođenja Srbije u propast, šta god da nam ponude zauzvrat - Vučić ili stranci - poručio je Jeremić.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official

Predrag Rajić

ANALITIČAR

Obojica su patološki opsednuti da budu lideri, napravili su stranke samo da bi ih neko zvao "predsedniče", ne mogu da se podnesu očigledno. Stvari stoje tako da je Đilas preuzeo DS, a sledeće je da uništi i drugog rivala Vuka Jeremića i njegovu NS.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Jeremić i Đilas nemaju dovoljno političke snage da preokrenu stanje u javnom mnjenju:

- Pojedinačno bi se mukotrpno borili za cenzus, a zajedno su rogovi u vreći. Njih ništa ne spaja osim izrazite negativne opsesije Vučićem, a to je isuviše malo i neubedljivo za dobar rezultat. S druge strane, da nema mržnje prema Vučiću, izvesno je da bi bili u političkim rovovima i dubokim političkim omrazama, kao što je to slučaj bio dok su bili u DS.

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar od Jeremića i Đilasa, ali su njih dvojica ostali pri stavu da ne daju izjave za naš list.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Nebojša Krstić

ANALITIČAR

Ne znam kakve su im pozicije, ali ako bi mene pitali za savet, rekao bih im da neizostavno bojkotuju izbore jer je to najbolji način da opoziciju osnaže oslobađajući je svoje nekompetentnosti i koruptivnosti

Jeremić i Đilas ostali su pri stavu da ne daju izjave za naš list.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte i sledeće zanimljive priče:

Zbog čega je Vuk Jeremić u panici?

Zašto je Krstić dobio 6 godina zatvora?

Da li je Brenin sin u šemi s Veljkovom svastikom?

Našim dragim čitaocima poklanjamo dodatak "Ruski lekar" gde možete pronaći veliki broj saveta koji spajaju tradicionalnu i modernu rusku medicinu.

Sve ove informacije, kao i još puno zanimljivih priča možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 5. decembar 2019. godine

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
BozaB

04.12.2019 21:25

Sta bi Vuce,sto se plasis svog "prijatelja"?

mimi

04.12.2019 21:42

e ova opozicija stvarno ne zna gde tera

Damir

04.12.2019 22:03

Takozvana opozicija je u fazi potpunog raskola i rasula i jedino što oni mogu da ponude gradjanima je raspad sistema i haos u državi.

Mrmot

04.12.2019 22:59

Videćemo. Vuk je svakako ovim završio svoju političku karijeru.