Major Fića najavljivao obračun sa tajkunima: Kariću iseći prste, svaki vredi milion maraka!

Autor:

Vesti

03.10.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Filipović, poznatiji kao Major Fića, procenio je da je imućna srpska porodica Karić toliko bogata da Bogoljubov, ali i prst svakog člana te familije, vredi najmanje milion maraka!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Bogoljub i Milanka Karić

Ovakvo priznanje čoveka koji je osnovao Jedinicu za specijalne operacije, u kojoj je bio i Milorad Ulemek Legija, i tajno društvo Sveti Đorđe kao paralelnu formaciju Službe državne bezbednosti, kojoj je i sam pripadao, osvanulo je u belešci te državne institucije iz 2001, do koje je ekskluzivno došao Srpski telegraf. U njoj se ističe da nekoliko pripadnika Resora DB MUP Srbije radi na formiranju paralelne službe, uz optužbu na račun aktuelne vlasti u Srbiji da je izdajnička.

Beleška zapravo u prvi plan ističe Dragana Filipovića, koji je u to vreme sve nade polagao u postavljanje na položaj načelnika Resora DB. On je u tom aktu zapretio da će, ako ne dođe na čelnu funkciju u DB, Srbija imati ozbiljne probleme, potencirajući konkretnu priču o bogatstvu Bogoljuba i Dragomira Karića, kojima bi, kao i članovima njihovih porodica, sekao prst po prst u zamenu za ispunjenje svojih zahteva.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragomir Karić

APISOV ZAVET

- Pozivajući se na Apisovo zaveštanje, Dragan Filipović, koji je, prema sopstvenim rečima, krajem 2000. godine navodno imao ozbiljne ponude za mesto NRDB od aktuelnog premijera R. Srbije, okuplja svoje istomišljenike pod okriljem društva Sveti Đorđe i u sportskom klubu gde je trener. Komentarišući u to vreme eventualnu mogućnost da ne bude postavljen na funkciju NRDB, Filipović je izneo da će se država u tom slučaju suočiti sa "levim i desnim terorizmom", da "oni tačno znaju koliko ko ima, počev od Karića pa nadalje, i da svaki prst na ruci vredi milion maraka" - stoji u ovoj belešci.

Primarni cilj tajnog društva Sveti Đorđe bio je osvajanje finansijske moći da bi potom mogli da dovode na vlast koga oni žele

Božidar Spasić, bivši operativac DB

Ovaj spis zapravo svedoči tome da je Filipovićevo udruženje imalo skovane i razrađene planove za otmice bogatih ljudi i članova njihovih porodica, na sličan ili identičan način kako su to radili i pripadnici "zemunskog klana" (pogledaj okvir).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

To za Srpski telegraf potvrđuje i nekadašnji obaveštajac Boža Spasić, koji kaže da se u službi otpočetka znalo za delovanje paraformacija i njihovo štetno delovanje po državni sistem.

 

 

- Kriminalna delatnost pripadnika ovakvih struktura zasnivala se na ucenama i kidnapovanjima tajkunskih porodica, što je značilo da im je primarni cilj osvajanje finansijske moći, kojom bi posredno onda mogli da dovode na vlast koga bi oni hteli. Kompletna ta banda nije mogla da pretrpi teške lomove u vrhu službe koji su se dešavali početkom devedesetih - smatra Spasić.

Oni se povezuju sa tajnim društvom "Sveti Đorđe"

ŠIROK KRUG

Inače, Srpski telegraf se već danima bavi slučajem majora Fiće, koji je od početka devedesetih kroz tajno udruženje Sveti Đorđe na stalnoj vezi držao moćne ličnosti tadašnje Srbije, političare i biznismene, kao i javne ličnosti koji su paralelno radili za DB i njegovo društvo. Glavna misija ovog udruženja bilo je preuzimanje vlasti u Srbiji s ciljem da se na čelo države posle petooktobarskih promena dovedu kadrovi iz njegovih redova. Kako je otkrio naš list, glavna prepreka ovoj paradržavnoj formaciji bio je nekadašnji lider Demokratske stranke, a kasniji srpski premijer Zoran Đinđić. Njegovu ulogu u DS, prema zamisli društva Sveti Đorđe, trebalo je da preuzme Boris Tadić, zbog čega su u dva navrata organizovali pučeve kako bi Đinđića svrgnuli sa kormila stranke.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vojislav Šešelj

MOJ STAV - Vojislav Šešelj

Filipovića lično ne poznajem, osim po knjizi "Anatomija globalističkog smrada", u kojoj je razotkrio delovanje antisrpskih nevladinih organizacija. Znam jedino da živi u Kini.

U dokumentima koje je Srpski telegraf objavio, među ljudima koji se pominju kao članovi Svetog Đorđa ili na neki način sa njim povezani u različitim ulogama, osim Tadića, nalaze se i njegov brat od strica Ranko, general Branko Krga, advokat Dušan Mašić, reditelj Ljubiša Ristić, bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek Legija...

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branko Krga

Krga: Upoznao sam majora, kao i mnoge druge iz MUP

Nekadašnji načelnik Generalštaba Branko Krga, koji se pominje kao jedan od članova društva Sveti Đorđe, demantovao je te tvrdnje, navodeći da nije bio veza Dragana Filipovića, već da ga je samo upoznao.

- Nije mi poznato da uopšte postoji neko društvo pod nazivom Sveti Đorđe. Sa punom odgovornošću tvrdim da nisam bio niti sam sada član ni tog ni bilo kog sličnog društva. Član sam jedino udruženja koja obuhvataju vojne penzionere. Posebno me vređa podnaslov članka: "Gospodari života i smrti u Srbiji". Naime, svi koji me bolje poznaju mogu da potvrde da nikada nisam bio sklon nikakvom ekstremizmu - napisao je Krga u demantiju dostavljenom našoj redakciji.

U članku je, kako ističe Krga, izneto i nekoliko potpuno netačnih poruka.

- Da sam ulaskom Tadića u Vladu postao načelnik Generalštaba (tu dužnost sam preuzeo znatno ranije); da sam bio nekakva veza Dragana Filipovića (samo sam ga upoznao kao jednog od brojnih pripadnika MUP Srbije); da je Zoran Živković bio ministar odbrane. Takođe, želim da naglasim da nikada nisam bio na brodu-restoranu na Dunavskom keju. Od lica koja se pominju kao članovi tog društva, poznajem se samo sa bivšim predsednikom Borisom Tadićem - zaključio je Krga.

Jedina Filipovićeva slika

Jedna od retkih i praktično jedina fotografija Dragana Filipovića koja se može pronaći na internetu nalazi se u sklopu teksta o životu i pravilima koji vladaju u manastiru Šaolin. Na njoj se Filipović, predstavljen kao tvorac srpskog šaolin pravca, nalazi u društvu velikog majstora šaolina Shi Yong Xin-a.

Bogoljub, ali ni njegov brat Dragomir, kao ni supruga Milanka, nisu odgovorili na pitanja Srpskog telegrafa o navodima iz ovog dokumenta.

Osim toga, u Srpskom telegrafu možete da saznate i šokantne detalje ispovesti majke dečaka koga je obljubio glumac Goran Jevtić, sve o napadu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji Dragan Đilas priprema i kako Beograd reaguje na višednevne blokade taksista? Pročitajte i nova saznanja o tri bizarne smrti radnika u Srbiji, kako je jedan bravar pomoću kvizova došao do pozamašne svote novca i koja predizborna obećanja svojim glasačima daje urnebesna Ava Karabatić? O svemu navedenom čitajte i na portalu Republika!

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading