Sorošev ratni scenario za Balkan

Autor:

Vesti

17.08.2017

06:00 >> 13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrik Heningsen i Majk Robinson objavili dokaze da Amerikanac učestvuje u destabilizaciji država samo da bi iz njih proterao ljude okrenute Putinu, a da je krajnji cilj potpuno uništenje Moskve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Soroš planira novi globalni masakr

Američki magnat Džordž Soroš, poznat po izazivanju prevrata i smenama režima u državama širom planete, ima pakleni plan za Balkan, čiji je cilj isterivanje svega ruskog s tog prostora, kao i uvlačenje Ruske Federacije u treći sukob svetskih razmera. To tvrde autori Patrik Heningsen i Majk Robinson u emisiji objavljenoj na internet kanalu "21wireTV" posvećenoj krizi u našem regionu.

Oni su upozorili da je konflikt najmoćnijih sila na pragu, kao i da će najveći masakr eskalirati u našem regionu upravo zbog činjenice da se preko njega već vekovima lome koplja Istoka i Zapada, te da bi granice mogle da budu vraćene na one iz 1915. U emisiji su izneti i dokazi kako Soroš preko svojih fondacija i organizacije USAID, koja ima predstavništvo i u Srbiji, upumpava ogromne količine novca da bi se magnatu nepoželjne vlade, uglavnom one bliske Moskvi, destabilizovale putem kampanja, protesta, pa čak i nereda. 

- Soroš uklanja one faktore koji mu nisu po volji i pronalazi druge da mu budu pioni. To se videlo i na nedavnom primeru u Makedoniji, kada je njegovom kampanjom i kampanjom SAD veoma brzo u prvi plan isplivala stranka SDSM Zorana Zaeva, koji je sada i premijer. S druge strane, uklonjen je Nikola Gruveski, kom se sudi, a jasno je da se iza toga krije kazna jer se on žestoko borio protiv članstva Makedonije u NATO - rekao je gostujući u emisiji Heningsena i Robinsona albanski profesor političkih nauka Olsi Jazedži.

Kako je on upozorio, glavni Sorošev cilj jeste kreiranje specijalnih kolonija za sprovođenje isključivo američkih geostrateških interesa.

- Da bi ispunili svoj plan, glavna im je smetnja Rusija. Zbog toga je evidentna i veoma nestrpljiva ekspanzija NATO na Balkan, pa verujem da je globalni konflikt blizu, kao i da će on izbiti negde na zapadnim granicama Rusije - možda u Gruziji ili Ukrajini. U prilog tome idu i nedavne posete najviših američkih zvaničnika našim prostorima, tokom kojih su imali zapaljive izjave na račun Moskve i Vladimira Putina. Posebno je oštar bio potpredsednik Amerike Majk Pens, koji je u Podgorici poslao poruku da Balkan pripada SAD - naveo je Jazedži, podsetivši da je Pens istakao da bi uskoro i Kosovo moglo da postane članica NATO iako ono u većem delu međunarodne zajednice nije priznato kao država. 

- Cilj takve retorike je nedvosmisleno izazivanje rata protiv Rusije, a ako do toga dođe, najveći masakr će opet biti na Balkanu - naveo je albanski stručnjak govoreći o činjenici da je Zapadu Rusija postala ogromna smetnja u poslednjih 10 godina, kada je uspela da prevaziđe krizu nastalu slomom imperije SSSR. 

Tu tezu podržao je u emisiji na "21wireTV" i bivši britanski obaveštajni analitičar Aleks Tomson, koji je naglasio da su se zapadne službe predvođene Amerikom decenijama trudile da Balkan rasparčaju i stvore veštačke države da bi se one lakše kontrolisale i otrgle od uticaja Moskve.

- Čak ni nakon rata na prostoru Jugoslavije devedesetih godina nisu bile tačne tvrdnje da na Balkanu vlada viševekovna mržnja među narodima, kako po nacionalnoj tako i po religijskoj osnovi. Mržnja je zapravo veštački stvorena različitim psihološkim manipulacijama. To se videlo i razdvajanjem Srbije i Crne Gore, čiji narodi ni po jednom krupnom kriterijumu nisu bili drugačiji, ali je rukovodstvo u Podgorici samo odjednom počelo da vodi antirusku politiku - podsetio je Tomson. 

Inače, Heningsen i Robinson su naveli da je nedavno i republikanski kongresmen Stiven King govorio o Soroševim manipulacijama novcem.

- Vlada SAD pozajmljuje novac od savezničkih država, pre svega Saudijske Arabije, i preko različitih fondacija, Soroševih i nevladinih organizacija, manipuliše izborima u drugim zemljama. Reč je o minimum pet miliona dolara, koji se ulažu u pojedinačnim državama - upozorio je King.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading