EKSKLUZIVNI SERIJAL, dosad neviđena dokumenta: Šta Đilas stvarno misli o Vuku Jeremiću

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić je ljigavac, svako poređenje s njim za mene je uvredljivo... Ovim rečima svog partnera iz Saveza za Srbiju (SZS), a tada kolegu iz DS, opisao je pre nekoliko godina Dragan Đilas u mejlovima bivšeg gradonačelnika u čiji je posed došao Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dragan Đilas i Vuk Jeremić

Zahvaljujući jednom od nekadašnjih Đilasovih najbližih saradnika, koji očigledno više nije mogao da trpi licemerje lidera SZS, naš list će u nekoliko nastavaka objaviti Đilasovu prepisku iz koje se jasno vidi šta ovaj zaista misli o ljudima s kojima je osnovao političku organizaciju, kao i drugim akterima na političkoj sceni.

Takođe, mejlovi dokazuju da je tadašnji gradonačelnik stajao iza dnevnih novina Press i čak se direktno mešao u njihovo uređivanje, ali i na koji način je sve vreme vodio biznis i pomagao svojoj firmi, iako je u tom trenutku bio na čelu grada, što je očigledan sukob interesa.

Kako nam je rekao pomenuti Đilasov saradnik, mejlove je rešio da otkrije i stavi ih na uvid javnosti zato što je nesumnjiv interes građana da znaju na koji način je radio jedan javni funkcioner koji je zauzimao izuzetno značajnu funkciju.

Taj stav deli i Srpski telegraf i zato i objavljujemo Đilasovu prepisku.

Foto: Privatna arhiva

VUK MORBIDNO AMBICIOZAN 

Dragan Đilas, 27. 11. 2011, piše novinaru

Vuk Jeremić je ljigavac koji je uz to bio projekat i Borisa i Šapera. On dečko nema nikakav potencijal za bilo šta, što se vidi i po njegovim rezultatima. To što si ga ti podržavao neko vreme ne bi trebalo da te opredeli za konačan stav o njemu. Dečko je pametan, ali ne i inteligentan. Morbidno je koliko je ambiciozan, negativan, koliko je veliki lažljivac. Da ga ne čuva Boris, stranka bi ga odavno pregazila, što će mu se jednog dana i desiti. Ja sam čovek koji sam odlučuje o svojoj sudbini i neću ispunjavati ničije želje osim svojih. Politika je veština mogućeg, ali u politici čovek ne treba da pravi planove za sutra već da razmišlja na duže staze da bude spreman da u toku tih "staza" žrtvuje i istrpi puno toga. Neću dati svoje ime da bi se spasao bilo ko, interesuje me samo spas Srbije zbog čega sam i ušao u politiku. Trenutno nismo ugroženi što se opstanka tiče, ali po svim drugim osnovama jesmo. Da bi se nešto promenilo neophodno je da dobijemo stabilnu vladu u kojoj će biti samo dve stranke, ali to za mene neće nikad biti vlada DS-a i SNS-a. Da li ćemo u skorijoj budućnosti doći u takvu situaciju ne znam. DS je imao tu šansu, ali je sa pogrešnom kadrovskom politikom i politikom uopšte sebe svela na 25-30, umesto da idemo preko 40% i sutra dobijemo pravu vladu. To ćemo uraditi u Beogradu i rezultati će biti još bolji, bez obzira na to ko će sedeti u republičkoj vladi.

 

Foto: Privatna arhiva

NIKITA JE SJE*AO VLADU, TI DRKAJ UREDNIKA

Dragan Đilas, 5. 12. 2011, piše novinaru s kojim je gotovo svakodnevno na vezi

Hoće li i Nikita u analitičare? Bio bi bolji od Mahmuta Bušatlije. Mada si i ti tu negde...

Taj isti pametni Nikita je sje*o onu vladu bez ijednog razloga i gurnuo nas u izbore i ludačke koalicije.

A ti bi mogao da budeš i malo objektivan, pa da drkaš... (ime poznato redakciji - prim. aut) što mu je nedeljni broj skroz anti DS, a ne zbog neke naslovne evropske strane šatro za DS. A unutra saveti (imbecilni) šta da radite ako ostanete bez posla, kukanje doktorke koja ne može sa 650 evra da kupuje nove stvari, nastavnika matematike koji zajedno sa ženom zarađuje soma evra, ima stan i radi verovatno 4-5 sati dnevno, pa onda vest za neku jadnu ženu kojoj su umrla dva muža (klasičan explosiv)... Kad dođeš do 12. strane već si mrtav i glasaš ili za Vučića ili izvršiš samoubistvo... A tebi je to pro DS!

I Nikita je objektivniji čovek od tebe.

TOMA KAO KURTONČIĆ

Novinar piše Đilasu, 5. 12. 2011. Očigledno je na vezi sa Aleksandrom Nikitovićem, nekadašnjim šefom kabineta Vojislava Koštunice, pa prenosi Đilasu šta mu je ovaj napisao

Nikitina predviđanja i dojave:

Ako nam budu odložili kandidaturu za mart i tada se raspišu parlamentarni izbori, a Tadić tada podnese ostavku i onda imamo opšte izbore, jer je malo verovatno da će se DS trošiti sada, a onda i sledeće godine. Veliki je lom ovo sa kandidaturom, Merkel će teško povući javnu riječ, a onda su sve kombinacije oko raspisivanja izbora moguće. Mislim da je za Zapad prva opcija da Đilas dobije Bg, Toma premijer, pošto je Tadić izgubio parlamentarne gubi pravo, a Đ. dobio Bg, onda Tadić gubi pravo da bude kandidat na predsedničkim već Đilas sa Bg ide na predsedničke. Toma ima mnogo toga obavi do predsedničkih, Đilas pobjeđuje i poslije nekoliko mjeseci Toma se kao kurtončić pušta niz vodu i DS sa Đilasom pobjeđuje i na parlamanetarnim. Zapamti ovo pa vodi na ćevape u ljeto 2013. kad se sve desi.

Ako dobijemo sada neku probnu kandidaturu, ovo je dobio od nekog u čije zaključke veruje. Pa ako bude ta PROBNA, to stavlja Tadića da se bori na život i smrt do marta kada bi trebalo da to kao reše. A to će biti u jeku kampanje. Do tad bi išli strašni pritisci da se ti uslovi, tj. sporazum, ispune. Neće tad prezati ni od čega. Ovo je najgora moguća opcija za Srbiju, a za tu bagru iz EU najbolja da ucenjenog i smrvljenog Tadića gurnu u sukobe ovde. I ostaje na kraju da li će ga i kako podržati.

Foto: Privatna arhiva

STAVKA JEDAN: JEDI GOVNA

Dragan Đilas, 26.11.2011, piše novinaru

1. Jedi govna

2. Poređenje sa Vukom Jeremićem je za mene uvredljivo.

3. Sedim upravo sa tim ljudima da bih doneo odluku do glavnog odbora, koji je 11. decembra.

Odgovor novinara

Zaboravi tekst, on je u čitavoj priči gotovo nebitan. Ja ga nisam pisao da bih se naje*ao majke BT kako ti misliš, već zato da zna da mogu da se ponašam kao do sada, a mogu ili možemo i kao što sam u tom komentaru napisao. Mislim da je mnogo važnije sledeće. Slutim da je krajnje vreme da sedne ekipa u sastavu Jadranka, Ljuba, Mlađa, još neko od tvojih najbližih saradnika kome veruješ (ako misliš da mogu da pomognem ja, tu sam), da konačno dogovorite neku politiku koje treba da se držiš, ciljeva koje želite da ostvarite i način kako da to uradite. I da podelite jasne zadatke ljudima koji treba da ih izvrše kao pomoć tebi. Ukoliko to ne uradiš zajedno s njima mislim da može da bude kasno. Neka ti uvek na pameti bude Vuk Jeremić koji je mogao da bude mnogo, a na kraju je samo predsednik teniskog saveza. I on je imao šansu kao što je imaš i ti i ispao je glup. Nemoj samo da misliš da si mnogo važan i bitan i da ne mogu bez tebe, jer ako hoće mogu od tebe da naprave jos većeg majmuna. I nemoj sam da donosiš bitne odluke bez da se konsultuješ sa još nekim, naravno osim onih koje se tiču tvoje porodice. I dosta smo se dopisivali. Vreme je da se nešto uradi. Ako hoćeš. Ako nećeš i to je nešto. Pozz

U ponedeljak i narednih dana:

* Kako je Đilas uređivao Press

* Kako je pokretao hajke na protivnike

* Ko mu je davao političke savete

* Kako je sa mesta gradonačelnika vodio svoj biznis

* S kim je u DS bio u svađi

* Detalji plana da Đilas postane premijer

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Krsta

22.12.2018 10:15

Koliko su smesni obojica prosto je neverovatno.Neozbiljnost Jeremica i lopovluk Djilasa su unazadili Srbiju.

Suzana

22.12.2018 10:16

Oni su isti. Gledaju samo koju ce korist da izvuku.

peca

22.12.2018 10:18

Toliko sami sebe mrze i pljuju da mi nije jasno kako moze da se ovako pretvaraju.Licni interes nista drugo.

sindarela

22.12.2018 10:19

Svojim komentarima o Jeremicu,Djilas je rekao mnogo vise o sebi...ne razlikuje se od Jeremica.