EKSKLUZIVNI SERIJAL, dosad neviđena dokumenta: Šta Đilas stvarno misli o Vuku Jeremiću

AUTOR: Ekipa Srpskog telegrafa

subota, 22. 12. 2018.| 11:00

37

Vuk Jeremić je ljigavac, svako poređenje s njim za mene je uvredljivo... Ovim rečima svog partnera iz Saveza za Srbiju (SZS), a tada kolegu iz DS, opisao je pre nekoliko godina Dragan Đilas u mejlovima bivšeg gradonačelnika u čiji je posed došao Srpski telegraf.

Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dragan Đilas i Vuk Jeremić

Zahvaljujući jednom od nekadašnjih Đilasovih najbližih saradnika, koji očigledno više nije mogao da trpi licemerje lidera SZS, naš list će u nekoliko nastavaka objaviti Đilasovu prepisku iz koje se jasno vidi šta ovaj zaista misli o ljudima s kojima je osnovao političku organizaciju, kao i drugim akterima na političkoj sceni.

Takođe, mejlovi dokazuju da je tadašnji gradonačelnik stajao iza dnevnih novina Press i čak se direktno mešao u njihovo uređivanje, ali i na koji način je sve vreme vodio biznis i pomagao svojoj firmi, iako je u tom trenutku bio na čelu grada, što je očigledan sukob interesa.

Kako nam je rekao pomenuti Đilasov saradnik, mejlove je rešio da otkrije i stavi ih na uvid javnosti zato što je nesumnjiv interes građana da znaju na koji način je radio jedan javni funkcioner koji je zauzimao izuzetno značajnu funkciju.

Taj stav deli i Srpski telegraf i zato i objavljujemo Đilasovu prepisku.

Privatna arhiva

VUK MORBIDNO AMBICIOZAN 

Dragan Đilas, 27. 11. 2011, piše novinaru

Vuk Jeremić je ljigavac koji je uz to bio projekat i Borisa i Šapera. On dečko nema nikakav potencijal za bilo šta, što se vidi i po njegovim rezultatima. To što si ga ti podržavao neko vreme ne bi trebalo da te opredeli za konačan stav o njemu. Dečko je pametan, ali ne i inteligentan. Morbidno je koliko je ambiciozan, negativan, koliko je veliki lažljivac. Da ga ne čuva Boris, stranka bi ga odavno pregazila, što će mu se jednog dana i desiti. Ja sam čovek koji sam odlučuje o svojoj sudbini i neću ispunjavati ničije želje osim svojih. Politika je veština mogućeg, ali u politici čovek ne treba da pravi planove za sutra već da razmišlja na duže staze da bude spreman da u toku tih "staza" žrtvuje i istrpi puno toga. Neću dati svoje ime da bi se spasao bilo ko, interesuje me samo spas Srbije zbog čega sam i ušao u politiku. Trenutno nismo ugroženi što se opstanka tiče, ali po svim drugim osnovama jesmo. Da bi se nešto promenilo neophodno je da dobijemo stabilnu vladu u kojoj će biti samo dve stranke, ali to za mene neće nikad biti vlada DS-a i SNS-a. Da li ćemo u skorijoj budućnosti doći u takvu situaciju ne znam. DS je imao tu šansu, ali je sa pogrešnom kadrovskom politikom i politikom uopšte sebe svela na 25-30, umesto da idemo preko 40% i sutra dobijemo pravu vladu. To ćemo uraditi u Beogradu i rezultati će biti još bolji, bez obzira na to ko će sedeti u republičkoj vladi.

Privatna arhiva

NIKITA JE SJE*AO VLADU, TI DRKAJ UREDNIKA

Dragan Đilas, 5. 12. 2011, piše novinaru s kojim je gotovo svakodnevno na vezi

Hoće li i Nikita u analitičare? Bio bi bolji od Mahmuta Bušatlije. Mada si i ti tu negde...

Taj isti pametni Nikita je sje*o onu vladu bez ijednog razloga i gurnuo nas u izbore i ludačke koalicije.

A ti bi mogao da budeš i malo objektivan, pa da drkaš... (ime poznato redakciji - prim. aut) što mu je nedeljni broj skroz anti DS, a ne zbog neke naslovne evropske strane šatro za DS. A unutra saveti (imbecilni) šta da radite ako ostanete bez posla, kukanje doktorke koja ne može sa 650 evra da kupuje nove stvari, nastavnika matematike koji zajedno sa ženom zarađuje soma evra, ima stan i radi verovatno 4-5 sati dnevno, pa onda vest za neku jadnu ženu kojoj su umrla dva muža (klasičan explosiv)... Kad dođeš do 12. strane već si mrtav i glasaš ili za Vučića ili izvršiš samoubistvo... A tebi je to pro DS!

I Nikita je objektivniji čovek od tebe.

TOMA KAO KURTONČIĆ

Novinar piše Đilasu, 5. 12. 2011. Očigledno je na vezi sa Aleksandrom Nikitovićem, nekadašnjim šefom kabineta Vojislava Koštunice, pa prenosi Đilasu šta mu je ovaj napisao

Nikitina predviđanja i dojave:

Ako nam budu odložili kandidaturu za mart i tada se raspišu parlamentarni izbori, a Tadić tada podnese ostavku i onda imamo opšte izbore, jer je malo verovatno da će se DS trošiti sada, a onda i sledeće godine. Veliki je lom ovo sa kandidaturom, Merkel će teško povući javnu riječ, a onda su sve kombinacije oko raspisivanja izbora moguće. Mislim da je za Zapad prva opcija da Đilas dobije Bg, Toma premijer, pošto je Tadić izgubio parlamentarne gubi pravo, a Đ. dobio Bg, onda Tadić gubi pravo da bude kandidat na predsedničkim već Đilas sa Bg ide na predsedničke. Toma ima mnogo toga obavi do predsedničkih, Đilas pobjeđuje i poslije nekoliko mjeseci Toma se kao kurtončić pušta niz vodu i DS sa Đilasom pobjeđuje i na parlamanetarnim. Zapamti ovo pa vodi na ćevape u ljeto 2013. kad se sve desi.

Ako dobijemo sada neku probnu kandidaturu, ovo je dobio od nekog u čije zaključke veruje. Pa ako bude ta PROBNA, to stavlja Tadića da se bori na život i smrt do marta kada bi trebalo da to kao reše. A to će biti u jeku kampanje. Do tad bi išli strašni pritisci da se ti uslovi, tj. sporazum, ispune. Neće tad prezati ni od čega. Ovo je najgora moguća opcija za Srbiju, a za tu bagru iz EU najbolja da ucenjenog i smrvljenog Tadića gurnu u sukobe ovde. I ostaje na kraju da li će ga i kako podržati.

Privatna arhiva

STAVKA JEDAN: JEDI GOVNA

Dragan Đilas, 26.11.2011, piše novinaru

1. Jedi govna

2. Poređenje sa Vukom Jeremićem je za mene uvredljivo.

3. Sedim upravo sa tim ljudima da bih doneo odluku do glavnog odbora, koji je 11. decembra.

Odgovor novinara

Zaboravi tekst, on je u čitavoj priči gotovo nebitan. Ja ga nisam pisao da bih se naje*ao majke BT kako ti misliš, već zato da zna da mogu da se ponašam kao do sada, a mogu ili možemo i kao što sam u tom komentaru napisao. Mislim da je mnogo važnije sledeće. Slutim da je krajnje vreme da sedne ekipa u sastavu Jadranka, Ljuba, Mlađa, još neko od tvojih najbližih saradnika kome veruješ (ako misliš da mogu da pomognem ja, tu sam), da konačno dogovorite neku politiku koje treba da se držiš, ciljeva koje želite da ostvarite i način kako da to uradite. I da podelite jasne zadatke ljudima koji treba da ih izvrše kao pomoć tebi. Ukoliko to ne uradiš zajedno s njima mislim da može da bude kasno. Neka ti uvek na pameti bude Vuk Jeremić koji je mogao da bude mnogo, a na kraju je samo predsednik teniskog saveza. I on je imao šansu kao što je imaš i ti i ispao je glup. Nemoj samo da misliš da si mnogo važan i bitan i da ne mogu bez tebe, jer ako hoće mogu od tebe da naprave jos većeg majmuna. I nemoj sam da donosiš bitne odluke bez da se konsultuješ sa još nekim, naravno osim onih koje se tiču tvoje porodice. I dosta smo se dopisivali. Vreme je da se nešto uradi. Ako hoćeš. Ako nećeš i to je nešto. Pozz

U ponedeljak i narednih dana:

* Kako je Đilas uređivao Press

* Kako je pokretao hajke na protivnike

* Ko mu je davao političke savete

* Kako je sa mesta gradonačelnika vodio svoj biznis

* S kim je u DS bio u svađi

* Detalji plana da Đilas postane premijer

 

 

 

 

VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA: Jeremić opet pljuvao po Srbiji
VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA: Jeremić opet pljuvao po Srbiji
12
Intervencijom NBS neznatno pomeranje kursa na 118,03 dinara za evro
Intervencijom NBS neznatno pomeranje kursa na 118,03 dinara za evro
0

KOMENTARI 37

Bilja22. decembar 2018. u 11:24

Nezna se koje veci ljigavac dali Djilas ili Jeremic.

1 0 Odgovori

Sofija Kovacevic22. decembar 2018. u 11:25

Pa on tako misli i o Bošku Obradovića ali nema bolje od njih.

0 1 Odgovori

Niko22. decembar 2018. u 11:28

Dobro je što se objavljuju i ove prepiske, kako bi javnost spoznala pravu prirodu Đilasa i njegovo viđenje politike.

0 0 Odgovori

Keki22. decembar 2018. u 11:39

Svi već odavno znamo ko je Jeremić, ne mora to Đilas da nam kaže. On je isti kao i Vuk. Narod je to odavno shvatio.

0 0 Odgovori

Bojan Janjić22. decembar 2018. u 11:40

Oni su samo koalicija koja se udruzila kako bi se ponovo dokopali drzavne kase.

0 0 Odgovori

vidi sve komentare
Puca Savez za Srbiju zbog sukoba Đilasa i Jeremića!
Puca Savez za Srbiju zbog sukoba Đilasa i Jeremića!
45
Policija sprečila provokaciju Đilasa, Jeremića i Obradovića: Hteli da naprave haos kod Hrama!
Policija sprečila provokaciju Đilasa, Jeremića i Obradovića: Hteli da naprave haos kod Hrama!
4
Lokalni šerif Zelenović podredio Šabac potrebama Ðilasa, Jeremića...
"Lokalni šerif Zelenović podredio Šabac potrebama Ðilasa, Jeremića..."
0
Ovako bi Srbija izgledala sa opozicijom na vlasti: Oni ne bi radili ništa, a bogatili bi se
Ovako bi Srbija izgledala sa opozicijom na vlasti: Oni ne bi radili ništa, a bogatili bi se
28
Šešelj: Vojska mora da reaguje na Kosovu
0

Šešelj: Vojska mora da reaguje na Kosovu

Vanredni izbori 23. juna?!
0
Vanredni izbori 23. juna?!
Užas! Za nedelju dana 4 osobe umrle zbog gripa!
0
Užas! Za nedelju dana 4 osobe umrle zbog gripa!
TRAMP: NATO je sproveo teror nad Jugoslavijom, Klinton je samo sejao smrt!
Srbija

TRAMP: NATO je sproveo teror nad Jugoslavijom, Klinton je samo sejao smrt!

E. S. T.

 - ponedeljak, 25. 3. 2019. u 21:00 0

Bombardovanje Srbije i NATO akcija bila je pogrešna i neuspešna, ocenio je Donald Tramp nekoliko meseci nakon agresije na SR Jugoslaviju.

(VIDEO) Prvi put su se začule sirene, a onda su počele da padaju bombe: Ispovest američkog lekara koji je marta 1999. operisao tek rođenu bebu
Društvo

(VIDEO) Prvi put su se začule sirene, a onda su počele da padaju bombe: Ispovest američkog lekara koji je marta 1999. operisao tek rođenu bebu

blic.rs, Republika

 - ponedeljak, 25. 3. 2019. u 20:59 0

Američki hirurg koji je operisao bebu u Beogradu na proleće 1999, dok su NATO bombe padale na grad, izjavio je za RT da nikada pre nije...

Pušači mogu da odahnu: Evo da li je kazna za vožnju sa cigaretom 3.000 dinara
Društvo

Pušači mogu da odahnu: Evo da li je kazna za vožnju sa cigaretom 3.000 dinara

Tanjug

 - ponedeljak, 25. 3. 2019. u 20:40 0

Vest koja se pojavila u medijima, da vozač koji puši tokom vožnje može da bude kažnjen, uznemirila je mnoge. Međutim, prema navodima...

VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA: Jeremić opet pljuvao po Srbiji
Srbija

VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA: Jeremić opet pljuvao po Srbiji

Tanjug

 - ponedeljak, 25. 3. 2019. u 20:20 12

Vuk Jeremić je ponovo pljuvao po Srbima i svemu srpskom. Lider Narodne stranke je u intervjuu za italijanski list Republika (La Repubblica)...

Predsednik sindikata upleo politiku u preduzeće: Šuruje s Jeremićem, a pravi haos u Pošti!
Srbija

Predsednik sindikata upleo politiku u preduzeće: Šuruje s Jeremićem, a pravi haos u "Pošti"!

Goran MITROVIĆ

 - ponedeljak, 25. 3. 2019. u 20:20 6

"Pošta Srbije" ne štrajkuje, već pojedinci zloupotrebljavaju njeno ime i oznake kako bi sprovodili političke ciljeve, stoji u...

Marinika Tepić preleće peti put!
Marinika Tepić preleće peti put!
13

Prava preletačica! Samostalna poslanica i bliska saradnica lidera SZS Dragana Đilasa Marinika...

Veliki skup SNS u Beogradu 19. aprila
Veliki skup SNS u Beogradu 19. aprila
23

Predsednik SNS aleksandar vučić najavio je posle sednice Predsedništva da će ta stranka...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 26. 3. 2019.

anketa