ARKAN OD TUĐMANA DOBIO DVA MILIONA DA OPTUŽI SRBE ZA OVČARU

Autor: L. RADOVANIĆ - M. R. ILIĆ

Vesti

31.07.2017

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan za dva miliona maraka prodao je Hrvatima snimak ubistava na Ovčari, tvrdi bivši premijer Hrvatske Josip Manolić.

Foto: Šešelj tvrdi da je Arkan (desno) bio veliki izdajnik, da je radio za hrvatsku tajnu službu, a zauzvrat dobijao marke, zlato i srebro

U memoarima "Politika i domovina" nekadašnji šef hrvatskih obaveštajnih službi navodi da je Franjo Tuđman lično naredio da se Ražnatoviću isplate milioni za dokaze kojima bi sudbina oficira JNA u Hagu bila zapečaćena.

- U februaru 1992. godine predsednik Tuđman isplatio je dva miliona nemačkih maraka za nabavku video-zapisa koji je posedovao Željko Ražnatović. Gotov novac bio je odnesen Arkanu, a video-kaseta zamotana u aluminijumsku foliju predata je predsedniku Tuđmanu u njegovoj porodičnoj kući u Nazorovoj ulici - napisao je Manolić u svojim memoarima.

DOKUMENTA KOD HRVATA

Prema njegovim rečima, dokumenta koja ovo potvrđuju ima hrvatska država.

- Dokumenti koji govore o spomenutom video-zapisu postoje, nadam se da nisu u međuvremenu uništeni. Isto tako, postoje i dokumenti koji pokazuju da Arkanovo hapšenje i suđenje u Zagrebu nije bila prepreka nastavku saradnje s tim čovekom. Arkan je ostao u stalnom kontaktu sa Zlatkom Bagarićem, sve do Bagarićevog ubistva, ali i s Ferdinandom Jukićem, radnikom Službe za zaštitu ustavnog poretka, te sa još nekim pojedincima, velikim hrvatskim biznismenima - kaže Manolić.

Da je Arkan radio za hrvatsku tajnu službu i izdao Srbe, potvrđuje i lider radikala Vojislav Šešelj za Srpski telegraf.

- Arkan je veliki izdajnik srpskog naroda, direktno je radio za hrvatsku tajnu službu, a zauzvrat dobijao milione maraka, zlato i srebro - objašnjava Šešelj.

POMEŠAO DOGAĐAJE

Međutim, on kaže da nije bilo snimaka ubistava na Ovčari.

- Tamo uopšte i nije moglo da se snima zbog prisustva velikog broja visokih funkcionera službi bezbednosti. Manolić je pomešao događaje. Snimak o kojem piše u memoarima postoji, ali se radi o snimku gde je Arkan streljao, i to mnogo pre Ovčara, a tim podvigom se hvalio i po Beogradu - priča Šešelj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading