ANTIĆ: Sulejman u nedostatku normalne politike vređa SRBIJU I VUČIĆA!

Autor: Republika

Vesti

05.11.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar energetike Aleksandar Antić reagovao je na skandalozno ponašanje i uvrede koje predsednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Antić

- Izjave Sulejmana Ugljanina kojima dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije su nedopustive i zavređuju adekvatnu reakciju državnih institucija. Čitava kampanja Ugljaninove liste za izbor nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne zajednice protekla je u separatističkom tonu i teškim optužbama na račun Srbije da navodno narušava prava Bošnjaka. Sulejman Ugljanin je na taj način demokratske izbore za nacionalni savet bošnjačke zajednice pretvorio u anti-državnu kampanju, uprkos tome što su Bošnjaci, kao i sve druge manjinske zajednice, u prilici da ostvare najširi spektar svojih prava, po najvišim standardima koje poznaje savremena Evropa - ističe ministar.

Antić kaže da Sulejman radi sve protiv Srbije.

- Ugljanin je dužan da poštuje državnu celovitost Republike Srbije i njen ustavni poredak, a naročito da se ogradi od opasnih i zlonamernih parola svojih pristalica, budući da je takvoj atmosferi tokom kampanje sam najviše doprineo. Njihova retorika je direktno usmerena na narušavanje stabilnosti Srbije, koja je postignuta upornom i doslednom politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade, na čemu i Evropa i svet odaju veliko priznanje našoj zemlji kao stubu stabilnosti Balkana. Umesto toga Ugljanin u nedostatku bilo kakve normalne politike vređa Srbiju i njenog predsednika. Srbija je demokratska država, a njen odnos prema manjinskim zajednicama visoko je cenjen u čitavom demokratskom svetu i u tom okviru Sulejman Ugljanin i njegove pristalice mogu da u punoj meri iskažu i čuvaju svoje nacionalne posebnosti. Sve preko toga je prelaženje granice demokratičnosti i zakonitosti, a to upravo rade Ugljanin i njegovi sledbenici - zaključuje Antić.

RepublikaFoto: Republika
Sulejman Ugljanin

Podsetimo, Sulejman je juče organizovao skup u Novom Pazaru gde su odjekivali uzvici "Živela Sandžačka republika!".  Tokom izlaganja svojih skandaloznih ideja okupljenima, naglašava da je jedina prepreka ostvarenju istih predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nakog čega masa počinje da skandira uvrede na račun Vučića koje su skoro identične kao one koje opozicija svakodnevno koristi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
lomik

05.11.2018 11:11

Poblesavio Sulja,pogresno ga sunetili.

aca

05.11.2018 11:12

Mnogo je Sulja sebi dao za pravo!Ovo je prevazišlo sve granice!

amarna

05.11.2018 11:12

A ko kaze da je Suljadin normalan?

mika

05.11.2018 11:12

Sramota,velika sramota!