PALE MASKE, POVERENIK SVE VIŠE KORISTI ĐILASOV I JANKOVIĆEV REČNIK: U Srbiji ko u Hitlerovoj Nemačkoj!

Autor: M. S.

Vesti

09.09.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da je ponašanje vlasti i medija u Srbiji istovetno sa atmosferom linča koja je tridesetih godina prošlog veka vladala u Hitlerovoj Nemačkoj. To skandalozno poređenje Šabić objašnjava navodnom hajkom koju, kako kaže, "režimski mediji" vode protiv njega uz podršku države.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Rodoljub Šabić

POVERENIK: Naš Štrumer dosledno primenjuju originalni recept

- Na delu je recept koji je u nacističkoj Nemačkoj praktikovao zloglasni nedeljnik Štrumer. Ne preti se jednom čoveku, već kreiranjem pogromske atmosfere, velikom broju ljudi, zapravo svima "loše krvi" i "loših ideja". Naš Štrumer dosledno primenjuju originalni recept. Ne verujem da može ponoviti rezultate svog uzora, ali ne treba ga potcenjivati - izjavio je Šabić.

Očigledno nezadovoljan tretmanom koji ima u medijima, poverenik tvrdi da akciju protiv njega sprovode neki "jaki ljudi".

On nema političku moć i uticaj, pa ovakvim izjavama pokušava da privuče pažnju na sebe

Jelena Vukojčić, politički analitičar

- Vidljivi učesnici akcije su mreža botova i nekoliko tabloida. Pravi protagonisti su iza zavese, to su jaki ljudi - kaže Šabić.

Politički analitičar Jelena Vukojčić ocenjuje da je najnovija Šabićeva izjava krajnje nebulozna i skandalozna.

- To je nedopustivo. Šabić je neko ko ne podržava vlast, to je jasno, ali ovakvim poređenjem on zapravo zloupotrebljava ideju slobode govora. Poverenik nema političku moć i uticaj i očigledno da ovakvim izjavama, koje nemaju veze sa realnošću, samo pokušava da privuče pažnju na sebe i dospe u medije kako bi ih posle napadao - prokomentarisala je Vukojčićeva za Srpski telegraf.

Šabić je, podsetimo, pod maskom zaštite ljudskih prava u nekoliko navrata pokazao da ne mari za Srbiju. Tako je i nedavno podneo krivičnu prijavu protiv MUP zbog fudbalera Džerdana Šaćirija i Valjona Behramija, čuvenih promotera nezavisnog Kosova koji su, igrajući u timu Švajcarske protiv Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu, pokazivali albanskog orla.

Takođe, Šabić je još i od ministarstva odbrane zahtevao da dostavi vojne tajne Fondu za humanitarno pravo Nataše Kandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Fudbaler

09.09.2018 19:03

Šabić je jedan obićan politikant.

ognjen

09.09.2018 20:05

Nije ni bilo maski, od početka je opozicija vlasti

jana

09.09.2018 20:07

Imaš ti DANAS i N1 koji objavljuju svaki tvoj zadatak

Petar

09.09.2018 20:19

Šabiću okani se politike.