BRNABIĆ: Srbija uložila u RS više od 20 miliona evra za 4 godine

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je u prethodne četiri godine investirala i donirala za projekte u Republici Srpskoj oko 21,5 miliona evra, izjavilla je danas premijerka Ana Brnabić posle zajedničke sednice dve Vlade koja je danas održana u Trebinju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ana Brnabić

- Sve jača Srbija, sve jača RS, sve više zajedničkih projekata i to sve dolazi u jednom značajnom političkom trenutku za Srbiju. Milslim da je retko kada bila ovako važna bliaskost i jedinstvo srpskog naroda - rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Brnabić je rekla da su te projekte kandidovale lokalne zajednice, a da se oni odnose se na različite oblasti i u tom smislu pomenula most Bratoljub, izgradnju vodovodnog sistema u opštini Bileća, revitalizaciju starog grada u Trebinju, izgradnju magistralnog putaprema Foči…

- Zajedničke sednice nisu samo protokolarne i signal da je saradnja između RS i Srbije sve bolja I bliža. Mi imamo konkretne projekte. Nama je zadovoljstvo što imamo ovako intenzivnu saradnju sa Vladom RS. Ovo je deveta sednica, prošla je bila u novembru, a u međuvremenu smo imale radne grupe, sastanke - rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila predsedniku RS Miloradu Dodiku i premijerki Željki Cvijanović što su Srbiji konstantno pružali podršku u svim reformama, pa i političkim, za koje je potrebna velika doza hrabrosti.

Prethodno su potpisani Memorandumi o saradnji Vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola. 

Potpisivanje i sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Dragan R

29.08.2018 14:09

Bratska veza se ogleda u investicijama, takav slučaj je i ovde.

Nikola

29.08.2018 14:11

Dve zemlje koje dišu jednom dušom.

Danka

29.08.2018 14:25

Srbi treba da pomažu Srbe i da su uvek složni.

Ana

29.08.2018 14:28

Srbija brine o svom narodu, ma gde on ziveo. Ulaganje u rs ce nas dodatno zbliziti.