ĐURIĆ: Čeka nas teška borba, izjave Saše Jankovića dodatno otežavaju posao!

Autor: Republika

Vesti

10.08.2018

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da neće biti bilo kakvog dogovora o KiM u kome Srbi neće imati "više teritorije, novca i prava od onog što danas imaju".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

- Borba da u međunarodnoj zajednici izdejstvujemo nešto neće biti laka i biće tim teža ukoliko imamo ovakve stručnjake koji unapred govore da bi dali Kosovu stolicu u UN, a da Srbija ništa ne dobije za uzvrat, kao što radi Saša Janković - rekao je Ðurić za Tv Pink.

On je naglasio da od međunarodne zajednice ne očekuje "preterano saosećanje, razumevanja, simpatije". 

- Naše je da ozbiljnim argumentima zastupamo ideju da se trudimo da pridobijemo i one koji su za poziciju Srbije i one koji su protiv - naglasio je on.
 

RepublikaFoto: Tanjug
Saša Janković

Pitanje Kosova i Metohije je, pojašnjava, sudbinska tema za našu zemlju i pojašnjava da se danas nalazimo u jeku "ludačke kampanje, za samouništenje Srbije". 


- Imate izjednačene pozicije Nataše Kandić i Sonje Bisetrko, crkvenih velikodostojnika, predstavnika političkih stranaka. Svi su se poravnali u isti stav - napadati sopstvenu državu i da Srbija ne dobije ništa na KiM - naglasio je on.

Ističe da niko nema monopol nad crkvom i da sebe predstavlja kao celu SPC, te dodaje da je ubedljiva većina monaštva i svestenstva i arhijereja racionalna i da hoće da za svoj narod izbori nešto na KiM.

- Mi pokušavamo da spasimo sto se spasiti može. Neće biti bilo kakvog dogovora u kome Srbi neće imati više teritorije, novca i više prava od onoga što imaju danas. Nemojte da vas bilo ko laže od onih koji su sebe dobro obezbedili - naglasio je on.

Srbija, ističe, neće odustati od borbe da sačuva srpski narod na KiM, da sačuva Srbiju na KiM, da ima više nego što ima danas i nego što je imala ranije. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
bojan

10.08.2018 09:24

Sasi jankovicu toje zadatak.Jer neresavanjem tog problema.Stace smanjenje nezaposlenosti,stace razvoj ekonomije.To je cilj Sase Jankovica i njegovih nalogodavaca.

DARA

10.08.2018 09:29

Jankovic ne zna sta prica.

mala

10.08.2018 09:45

Verujem da i za ovi borbu mi imamo dobro spremljeno oruzje... msm na oruzje recima..

mala

10.08.2018 09:46

Boricemo se do kraja za KiM.