ŠEF SAVEZA ZA SRBIJU traži pomilovanje za nasilnike : ĐILAS BRANI BATINAŠE

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

06.08.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas progovorio je u ime opozicije i zatražio slobodu za člana obezbeđenja svog saveznika Boška Obradovića koji je prebio Šapčanku. Naime, on je na svom Tviter nalogu ostavio poruku u kojoj traži da Saša Milisavljević, čovek koji je pre pet dana, uoči tribine Saveza za Srbiju u Šapcu, ničim izazvan brutalno pretukao Aleksandru Krstić, bude pušten iz pritvora.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

- Da li će vlast hapsiti svakoga ko dođe da podrži opoziciju? Da li huškanje članova SNS da onemoguće skupove opozicije ima za cilj zabranu opozicionog delovanja u Srbiji? Zahtevamo oslobađanje Saše Milisavljevića iz pritvora - napisao je Đilas.

Foto: Privatna arhiva
Prebijena Aleksandra Krstić

Ono što Đilas naziva "huškanjem" bio je protest građana protiv programa u 30 tačaka koje je Savez za Srbiju, među kojima je bila Aleksandra Krstić, koju je, kako je rekla, nepoznati muškarac nekoliko puta udario pesnicom u glavu, grudni koš i u stomak.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Boško Obradović

Prema pisanju medija, taj "nepoznati muškarac" bio je pripadnik obezbeđenja Boška Obradovića, međutim, lider Dveri nije našao za shodno da se izvini za batinanje žene, što možda i ne čudi s obzirom na to da ovo nije prvi fizički obračun Dveri sa ženama (pogledaj okvir).

- Da li je moguće da nijedna medijska kuća u Srbiji ne sme da prenese šta devet osnivača opozicionog Saveza za Srbiju ima da kaže o lažiranim incidentima kriminalne naprednjačke vlasti u Šapcu? Da ne živimo u iluziji: ovde više nema ni medija ni normalnog života - napisao je lider Dveri.

Optuživanjem vlasti za ovakve ispade, pravdanjem i skrivanjem okorelih nasilnika Đilas očigledno traži slobodu za svoje saveznike po svaku cenu, zaključio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

- Đilas traži slobodu za svoje ljude po svaku cenu i nije ga briga ni za zakon ni za fizički integritet političkih protivnika. Uz to važna je politizacija čitavog incidenta ne bi li ovaj događaj beskonačno medijski zloupotrebljavao - kaže je Stanković.

 

Prebijanje aktivistkinje SNS u Šapcu je samo poslednje u nizu batinanja za koje su odgovorni lider Dveri i njegovi saradnici. Podsećamo na neke od incidenata:

1. Aktivista Dveri u septembru 2017. pretukao dve novinarke TV Pink, jedna od njih zadobila teške telesne povrede
2. Troje poslanika Dveri nasrnulo na predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković u novembru 2017. u njenom kabinetu, a kao svoj potpis ostavili su modrice na njenim rukama
3. Obradović je prošle godine verbalno napao poslanika SNS Aleksandra Martinovića u toku sednice administrativnog odbora, a zatim ga pogodio mišem računara u glavu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
delije1389

06.08.2018 06:30

Ma kakvo pomilovanje neka ga zameni ako mu je zao.