RUŠE VUČIĆA, A NEMAJU KANDIDATE NI ZA MAJDANPEK: Đilasova ekipa ne može da se sastavi, ne izlaze ni na lokalne izbore

Autor:

Vesti

30.07.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se šuškalo da će Savez za Srbiju Dragana Đilasa učestvovati na lokalnim izborima u Majdanpeku 2. septembra, od toga nema ništa. Dok upućeni kažu da Đilas nije uspeo da sakupi dovoljno potpisa podrške, u savezu objašnjavaju da neće izlaziti ni na kakve izbore dok se i formalno ne bude znalo koje će sve stranke činiti Savez.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Uživaju u blamiranju: Borko Stefanović i Dragan Đilas

Analitičari nisu iznenađeni ovakvim razvojem situacije. Politikolog Jelena Vukoičić podseća na to da sve što su Đilas i opozicija uopšte radili proteklih nekoliko godina samo potvrđuje slabost i nedostatak ideja.

- Jednostavno, opozicija već dugi niz godina svoju politiku isključivo bazira na mržnji prema liku predsednika Aleksandra Vučića i na kritikama i animozitetu prema svemu što vlast uradi. Tako se politika ne vodi. Da bi bili uspešni, moraju imati program sa kojim će izaći pred birače, a mi vidimo samo potpuni nedostatak političke vizije. Zato i jesu tu gde su, jako nisko na dnu i zato i gube na svakim izborima, od onih za mesnu zajednicu do predsedničkih i republičkih na kojima su im rezultati poražavajući - kaže Vukoičićeva.

VUKOIČIĆ: Oni nemaju šta da ponude građanima osim mržnje prema predsedniku Srbije

S druge strane, Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije koja se priključila Savezu za Srbiju, tvrdi da činjenica da neće učestvovati na izborima u Majdanpeku nema nikakve veze ni sa potpisima ni sa formiranjem liste.

- Nakon formiranja saveza, pred svake izbore ćemo donositi procenu da li ćemo i na koji način učestvovati na njima. Zajednički će se donositi sve odluke, ali to nije moguće dok se savez i zvanično ne formira. Onog momenta kad budemo znali ko će ga sve tačno činiti, tada će on biti i zvanično formiran - kaže Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Joca

30.07.2018 17:31

Niti kandidate niti ideju kako ovu drzavu usmeriti na pravi put... Mislim da je suvisno reci koliko su neorganizovani, imaju samo jedan cilj, srusiti vlast i nista vise.

Jovana

30.07.2018 17:33

toliko o ozbiljnosti njihovog saveza, Jeremic i Djilas samo smisljaju prevare

Deksi

30.07.2018 18:41

@Jovana - Pa toliko koliko su oni jaki i sposobni , sve su to dzabalebarosi koji nemaju ni trunk pameti .

MIMA

30.07.2018 17:40

Nemaju oni vecinu ni u jednom gradu a ne u majdanpeku