UMALO DA NAM ŠIPTARI PADNU U RUKE: Avion sa Tačijem, Haradinajem i Veseljijem uleteo u srpski vazdušni prostor!

Autor: Republika

Vesti

18.07.2018

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion, kojim su lideri privremenih kosovskih institucija otputovali u Brisel, gde se danas održava još jedna runda razgovora u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, pogrešnim navođenjem iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske, koji kontrolišu srpske nadležne službe.

RepublikaFoto: Tanjug/M. Zakić
Hašim Tači i Ramuš Haradinaj

Ovu vest je objavio sinoć direktor prištinske televizije Kljan Kosova, Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamenika premijera Bedžeta Pacolija.

Kako je preneo portal prištinske GazeteExpress, Hadžiju je rekao da cela situacija zamalo nije okončana "diplomatskim incidentom" jer su trojica lidera privremenih kosovskih institucija, inače, bivših pripadnika tzv OVK, mogla biti uhapšena od srpskih vlasti.

A sve to, kako se navodi, dogodilo se zbog nebrige kontrolnog tornja aerodroma u Tirani, koji je avion sa kosovskim političkim liderima umesto prema Brindiziju, usmerio u vazdušni prostor Reublike Srpske.

U avionu su, pored Pacolija, bili još predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj.

U avionu, međutim, nije bio i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, što nije prvi put da on ne putuje zajedno sa svojim kolegam.

Poslednji primer je samit EU i Zapadni Balkan održan u Sofii, kada je Tači došao odvojeno od Haradinaja.

Hadžiju je, navodi portal, rekao da je mogućnost da bivši pripadnici tzv. OVK "padnu u ruke Srba" izbegnuta zahvaljujući Pacoliju, koji je pilotu aviona naložio da se vrati u Tiranu, odake su ponovo poletili ka Briselu, ovog puta sa novim koordinatama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
bisa

18.07.2018 10:23

Ma samo nastavljaju sa provokacijama ,licno smatram da je i ovo smisljeno uradjeno.

malina

18.07.2018 10:25

Dobro kada im nista nije falilo nas bi optuzili za diverziju ubedjen sam.

Bojana

18.07.2018 10:55

Bili bi uhapseni po sili zakona.

MilijanaLakić

18.07.2018 11:11

Napravila im braća iz Tirane dupli trošak, ali šta je to za Pacolija, ima se može se, a stvarno bi bilo dobro da su "lideri privremenih institucija sa Kosova" sleteli u Republiku Srpsku i da je "uvažene lidere" pohapsila srpska policija kad već Hag nije našao "dovoljno dokaza"