VUČIĆ posle susreta u Briselu: Dogovorili smo se oko OVE DVE STVARI!

Autor: Republika

Vesti

18.07.2018

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su današnji razgovori u Briselu bili veoma složeni i da je dogovoreno da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

On je u kratkoj izjavi novinarima posle sastanka rekao da današnji razgovori svakako nisu bili laki i da postoje dve stvari oko kojih su se dogovorili.

"Jedna je da razgovore nastavimo, da pokušavamo da tražimo zajednički imenitelj kompromisog rešenja i druga stvar je da čuvamo mir i stabilnost u odnosima između Beograda i Prištine", rekao je Vučić novinarima.

Naveo da ne bi imao više ništa da doda, a ako u jednoj rečenici može da kaže, to je da Albanci i Hašim Tači bi želeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe komrpomisno rešenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena.

"Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni", rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rešavaju problemi "za budućnost, zbog budućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije", prenosi Sputnik.rs.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Dane

18.07.2018 10:17

Mir je svima i unteresu i nama i EU. To treba biti prioritet.

Dijana

18.07.2018 10:42

Srbija se uvek zalagala za mir i stabilnost.

Smreka

18.07.2018 11:13

Mir i stabilnost je svima u interesu

teo

18.07.2018 11:20

Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rešavaju problemi za budućnost, zbog budućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije..